UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-24 19:05

Kosárlabda: a Kecskemét nyerte a rangadót a kadét fiúk bajnokságában

Két mérkőzést rendeztek a kadét fiú kosarasok legerősebb Piros rájátszás csoportjában a szombati játéknapon. Köztük volt a bajnokság két legjobb formában lévő csapatának, a Vasasnak és a Kecskemétnek a rangadója is.

Visszavágásra készültek a kecskeméti fiúk a Vasas Akadémia Pasaréti Sportcentrumában a kadétbajnokság Piros csoportjának szombati fordulójában, miután egy hónappal ezelőtt a „hírös" város kosarasai kiélezett mérkőzésen egy pontos vereséget szenvedtek hazai pályán az éllovas Vasastól. Azóta viszont remek formába került a Kecskeméti KA gárdája, így most a tabella második helyen várták a rangadót.

Immáron ötödik meccsüket nyerték zsinórban a kecskemétiek Forrás: Kecskeméti KA
Immáron ötödik meccsüket nyerték zsinórban a kecskemétiek Forrás: Kecskeméti KA
A találkozót végig a vendégek uralták, így az is belefért nekik, hogy az utolsó negyedet 24-8-ra elbukják, ám a meccset végül ennek ellennére is a Kecskemét nyerte 61-49-re, ezzel megszakítva a fővárosiak hét mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját. A játéknap másik összecsapását – a korábbiakban említett együttesekhez hasonlóan szintén biztos ob-döntő résztvevő – Zsíros Akadémia és a DEAC csapatai játszották. A debreceniek a hetedik helyen állva az egyenes ágon való országos döntőbe jutásért, vagyis a legjobb hat közé kerülésért küzdenek, ennél fogva elengedhetetlen lett volna számukra a siker. Ugyanakkor a mérkőzést végig a hazai parkettán játszó budapesti alakulat uralta, és Simonics Olivér 32 pontjának is köszönhetően végül 70-62-re diadalmaskodtak riválisukkal szemben.

KADÉT FIÚBAJNOKSÁG PIROS RÁJÁTSZÁS CSOPORTJÁNAK TABELLÁJA: 1. Vasas Akadémia – 11 győzelem és 2 vereség 2. Kecskeméti KA – 9 gy. és 3 v. 3. Dombóvári Kosársuli KE – 7 gy. és 5 v. 4. Zsíros Akadémia Kőbánya – 6 gy. és 6 v. 5. Soproni Sportiskola KA – 6 gy. és 7 v. 6. Budapesti Honvéd – 5 gy. és 7 v. 7. DEAC KA – 4 gy. és 8 v. 8. Kaposvári SI – 1 gy. és 11 v.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.