UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-04-25 17:35

Jégkorong: akárhogyan is alakul a vége, remek szezont futnak a magyar fiatalok az NAHL-ben

A két utánpótláskorú magyar játékos, Keresztes Levente (19) és Halász Béni (19) is kiválóan szerepel a jelenlegi évadban a tengerentúli NAHL-ben, a 20 éves Vértes Nátán pedig a nyolcadik leggólerősebb csatár a ligában.

Az elmúlt években már hozzászokhattunk, hogy megállják a helyüket az utánpótláskorú jégkorongozóink az észak-amerikai juniorligákban. Az idén magyar szempontból az NAHL-t érdemes figyelni, amelyben két fiatal magyar hokis is remekül szerepel az első szezonjában.

Keresztes Levente jól szerepel az NAHL-ben is Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Keresztes Levente jól szerepel az NAHL-ben is Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
A New Jersey Titans 19 éves, korosztályos válogatott csatára, Keresztes Levente annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban kihagyott néhány mérkőzést, remek számokat produkál az évadban: a 34 mérkőzésén 20 pontot szerzett (4 gól, 16 gólpassz). S közben a csapatának sem megy rosszul: a harmadik helyen áll a Keleti divízióban, és esélye lehet a playoff-ba kerülésre is. Halász Béni pedig folyamatosan bizonyítja, hogy nem csak a mezőnyben, hanem a gólvonalon is megállják a helyüket a magyar fiatalok. A New Mexico Ice Wolves – szintén utánpótlás-válogatott – 19 esztendős kapusa közel 91%-os védési mutatóval büszkélkedhet. Amikor ő védett a liga egyik leggyengébb csapatában húsz mérkőzésből kilencet is megnyert albuquerque-i gárda. Az ugyan már nem utánpótláskorú, de szintén ígéretes fiatal játékos, Vértes Nátán produkciójára sem lehet panasz. A már biztosan alapszakaszelső Aberdeen Wings együttesével remeklő támadó ötven mérkőzésen harmincnyolc pontot hozott össze az évadban, és ezzel a liga nyolcadik leggólerősebb játékosa. Így teljesítettek eddig a magyar játékosok az NAHL-ben, és még közel sincs vége. Az alapszakaszhajrá, valamint a playoff még csak most következik. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.