UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-04-26 20:42

Öttusa: remekeltek a fiatalok az új formátumú budapesti nemzetközi versenyen

A 18 éves Erdős Rita és a 19 éves Koleszár Mihály is érmet szerzett a hétvégén a felnőtt öttusázók új versenyrendszer szerint lebonyolított budapesti nemzetközi próbaviadalán.

Alice Rinaudo révén olasz győzelem született az öttusázók női döntőjében a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szombaton megrendezett új formátumú nemzetközi tesztversenyen, amely a 2022-től érvényes versenyrendszer egyik nemzetközi próbaviadala volt - olvasható a magyar szövetség honlapján az eseméynyről. A szombati 12 indulót felvonultató fináléba négy magyar versenyző jutott. Köztük a 18 éves Erdős Rita, aki az előkelő második helyen végzett a már felnőttnek számító Réti Kamilla előtt, aki bronzérmes pozícióban fejezte be a számokat. Emellett a 18 éves Breitner Hanna a hetedik, míg a 21 éves Papolczi Emília pedig a tizenegyedik lett. Erdősnek jobban tetszett az új formátum, mint a jelenleg érvényes. „Úgy érzem, jól megoldható ez a verseny, még a sok-sok szaladgálás és átöltözés ellenére is. Igazából mindegyik számra oda lehet érni, van idő ruhát váltani, és egy kicsit átmozgatni magát az embernek. Nekem tetszett ez a lebonyolítás, mondhatom azt is, pozitív csalódás, mert rosszabbra számítottam. Úgy érzem, kilencven perc alatt könnyebb fenntartani a koncentrációt és nem fárad el fejben annyira az ember, mint mondjuk az egész napos program során.”

Koleszár Mihály (19) másodikként zárt vívásban, míg a lovaglásban harmadik lett Forrás: Buza Virág / MÖSZ
Koleszár Mihály (19) másodikként zárt vívásban, míg a lovaglásban harmadik lett Forrás: Buza Virág / MÖSZ
A férfiak mezőnyében vasárnap a francia Pierre Dejardin győzelmét hozta a budapesti új rendszerű tesztverseny. A 18 tagú mezőnyben az ezüstérmet az olasz Mattia Giuseppe Parisi, a bronzérmet pedig fiatal magyar Koleszár Mihály szerezte meg, aki az utolsó körben biztosította be dobogós helyét. A másik két hazai színeket képviselő utánpótláskorú induló közül Bőhm Csaba (20) a tizedikként, míg Gyurka Márk Manó (20) a tizennyolcadikként ért célba. A 19 éves Koleszár – Erdőshöz hasonlóan – szintén kedveli az új rendszerű lebonyolítást. „Nekem személy szerint nagyon tetszett ez a verseny, amelynek a legnehezebb része igazából a sorozatterhelés és az, hogy a rangsoroló vívás első tusától kezdve az elődöntőn és a döntőn keresztül végig koncentráltnak kell maradni. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen tapasztalt versenyzőkkel mérhettem össze a tudásomat, és hogy sikerült érmet nyernem. Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban meg tudom tenni a kellő munkát ahhoz, hogy én is odaérjek a legjobbak közé”. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.