UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-04-27 18:24

Országúti kerékpár: Mátraházán hangolt a cseh GP-versenyre az utánpótlás-válogatott

Hosszú idő után versenyezhetnek külföldön az országúti kerékpárosok: az utánpótlás-válogatott mátraházi edzőtáborban „melegített” a csehországi Grand Prix-viadalra.

A kerékpárosok hegyi országos bajnokságát követően az országúti utánpótlás-válogatott megtartotta immár a harmadik edzőtáborát – számol be a hazai szövetség honlapja, a bringasport.hu.

Mátraházán hangolt a cseh GP-versenyre az utánpótlás-válogatott Forrás: bringasport.hu
Mátraházán hangolt a cseh GP-versenyre az utánpótlás-válogatott Forrás: bringasport.hu
A hasznos összetartásnak ismét Mátraháza adott otthont, ahol a beszámoló szerint laza, levezető görgőzés várt a fiatalokra, majd két kemény edzésnap következett, melyek alatt az U17-es versenyzők 245 km-t és 2830 méter szintkülönbséget, az U19-es kerékpárosok pedig 265 km-t és 3130 méter szintkülönbséget „gyűjtöttek”. Az edzőtábor úgymond felvezetője volt a következő megméretésnek: az utánpótlás-válogatott hosszú várakozás után külföldön versenyezhet a hétvégén. Szombaton és vasárnap a cseh Grand Prix West Bohemia vár a fiatalokra. A versenyekre Dér Zsolt szövetségi kapitány keretet is hirdetett. Ennek értelmében az U17-esek kritérium- és mezőnyversenyében Feldhoffer Bálint, Tóth Márkó, Pollner Balázs, Majoros Dávid, Ádám Szabolcs, Pakot András, Hancz Tamás és Csáki Szabolcs áll rajthoz, az U19-esek kritériumviadalában Orosz Bálint, Sidló Dániel, Drijver Bertold, Mindszenti Ákos, Fábián Zalán és Erdős Gergely indul, míg az U19-es mezőnyversenyben Orosz Bálint, Sidló Dániel, Drijver Bertold, Mindszenti Ákos, Takács-Valent Márk, valamint Lepold Zoltán képviseli a magyar színeket. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.