UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-04-30 15:21

Kézilabda: befejezetté nyilvánították az utánpótlás-bajnokságokat

A hazai kézilabda-szövetség főként az edzéslehetőségek hiánya és a számos mérkőzéshalasztás miatt úgy döntött, hogy lezárja az utánpótlás-bajnokságokat.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szakmai- és versenybizottsága a 2020/2021. évi valamennyi utánpótlás-versenysorozatát befejezetté nyilvánítja – áll a szervezet pénteki közleményében, hozzátéve, hogy az MKSZ a csapatok számára tornarendezési lehetőséget nyit meg a május 22. és június 30. közötti időszakra.

Befejezetté nyilvánították az utánpótlás-bajnokságokat Forrás: pickhandball.hu
Befejezetté nyilvánították az utánpótlás-bajnokságokat Forrás: pickhandball.hu
A döntés értelmében nem kerülnek megállapításra helyezések, nincsenek kiesők és feljutók az utánpótlás-bajnokságokban, és nem szerzett automatikusan jogot a 2021/2022. évi utánpótlás-bajnokságok I-II. osztályába egy sportszervezet sem. A közlemény kiemeli, a következő évi utánpótlás-bajnokságok I-II. osztályaiban indulókról a szakmai és versenybizottság által megbízott ad hoc besoroló bizottság dönt. A tornarendezési időszakról később tájékoztatnak. „A bajnokságok kényszerű felfüggesztése miatt nagyon sok mérkőzés elmaradt, sok csapat edzeni sem tudott, így a bajnokságok azonnali újraindítása szakmailag sem lenne indokolható, és a szükséges számú mérkőzés sem játszható már le a szezon végéig, több csapat nem is tudna újra kiállni a találkozókra – mondta a döntés hátteréről Rupp István, a szövetség versenyigazgatója. – Sok csapat azonban edzeni, majd játszani szeretne, ezért számukra versenylehetőséget biztosítunk a tornák által.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.