UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-05-01 19:18

Birkózás: serdülő Eb-válogatót rendeztek szombaton a leányok és a kötöttfogású fiúk számára

Szombaton a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték az év első korosztályos válogató viadalát. A serdülők között a lányok mellett a kötöttfogású fiúk küzdöttek meg egymással a kontinenstornán való indulásért.

Május első napjáig kellett várni a 2021-es év első válogató versenyére, melyet a rohamosan közeledő serdülő Európa-bajnokságra írt ki az Magyar Birkózó Szövetség szakmai bizottsága. A szombati megmérettetésen a lányoknál 52-en, míg a kötöttfogású fiúknál 124-en próbáltak szerencsét - olvasható az eseményről az MBSZ honlapján.

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
A lányoknál többnyire egy-egy mérkőzések, illetve körmérkőzések döntöttek az érmek sorsáról, a fiúknál ehhez képest több súlycsoportban is népes mezőny gyűlt össze. A leányok között a DVTK, az Érd és az OSBK is két-két elsőséggel zárta a napot. Addig a fiúknál a Diósgyőrnek szintén két végső győzelem jutott, és a Budapesti Honvéd, az ESMTK és a Vasas egyesületei ugyancsak két aranyéremmel távozott. A sportesemény azon résztvevői, akik nem rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, azoknak kötelező helyszíni gyorsteszten kellett átesniük. Május 2-án, vasárnap szintén a Kozma Akadémián rendezik meg az U15-ös szabadfogású fiúk válogató versenyét is.

A leányok súlycsoportjaiban a győztesek: 33 kg: Macsári Krisztina (Orosházi SBK) 36 kg: Wlach Tifani (Esztergomi BSE) 39 kg: Szűcs Letícia (Orosházi SBK) 42 kg: Kapuvári Liliána (Újpesti TE) 46 kg: Czeglédi Emese (FTC) 50 kg: Kósik Evelin (Diósgyőri VTK) 54 kg: Kaszás Elza (Érdi Spartacus) 58 kg: Baljer Kitti (Érdi Spartacus) 62 kg: Pupp Viktória (DKSE) 66 kg: Kollár Alexandra (Dorogi NC) + 66 kg: Huszár Regina (ESMTK) A kötöttfogású fiúk súlycsoportjaiban a győztesek: 38 kg: László Mózes (ESMTK) 41 kg: Zsitovoz Petro (ESMTK) 44 kg: Fige Levente (Csepp-L) 48 kg: Tótok Péter (Vasas SC) 52 kg: Gáspár Bálint (Bócsai BLSE) 57 kg: Józsa Attila (Budapesti Honvéd) 62 kg: Czuczor Dominik (Budapesti Honvéd) 68 kg: Oross Ádám (Diósgyőri VTK) 75 kg: Veress Bence (Vasas SC) 85 kg: Bíró Balázs (Diósgyőri VTK) + 85 kg: Kovács Márk (Dorogi NC)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.