UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-05-01 17:57

Jégkorong: remek szezont futott a Vasas utánpótlása, ám ez még csak megerősítés, nem révbe érés

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére remek szezont tudhat maga mögött Vasas hokiutánpótlása, az U21-es és az U16-os korosztályban is bronzérmet nyertek a piros-kékek. A szakosztály szakmai igazgatóját, Székely-Mádai Lászlót kérdeztük.

Nehéz, ám annál sikeresebb bajnoki évadon vannak túl a Vasas SC utánpótláskorú jégkorongozói. A tavalyi egy dobogós helyezéshez képest, a mostani kiírásban két korosztályban (U21 és U16) is bronzérmesek lettek a káposztásmegyeri piros-kékek. Nem csoda, hogy a szakosztály szakmai igazgatója, Székely-Mádai László is elégedett a teljesítménnyel. „A jelenlegi helyzetben a szezon legnagyobb sikere, hogy játékosaink edzeni tudtak, és lezajlott a bajnokság. Mindenki érezheti, hogy a COVID-szezon mindenkitől más jellegű erőfeszítést is igényelt, mint amit eddig megszoktunk. A megnyert érmek száma büszkeségre ad okot, nagyon boldogok vagyunk, de ugyanígy elismerésünket fejezhetjük ki a többi korosztály felé is, mondhatjuk, hogy a kitűzött célokat elértük. Ugyanakkor nem arról van szó, hogy révbe értünk. Kaptunk egy megerősítést a játékosok teljesítményén keresztül, hogy az irány, amerre tartunk jó. Ezzel kapcsolatosan nem fogok mást mondani, mint korábban: tovább szeretnénk fejlődni.”

A Vasas U21-es csapata bajnoki bronzéremnek örülhetett Forrás: MJSZ
A Vasas U21-es csapata bajnoki bronzéremnek örülhetett Forrás: MJSZ
Székely-Mádai a szezon előtt arról beszélt, hogy egységes koncepció szerint kell készülnie az utánpótláscsapatoknak. A végén pedig úgy látja, sikerült is előrelépni ebben. „Csapataink játékfilozófiája egységes, a játékosok fejlesztésére vonatkozó irányelvek megegyeznek. Ugyanakkor egy olyan területnek látom a munka összehangolását, ahol tudunk még előrelépni, és ez új lendületet adhat. Azt pedig, hogy az edzők korosztályokon átívelően is hogyan segítik egymás munkáját, a gyerekek is látják. Örülök annak, hogy a felső korosztályok edzői ismerik az alsóbb korosztályok játékosait és a felsőbb korosztályok játékosai az alsóbb korosztályok edzőit. A jelenlegi működési kereteink között ezt is az egység zálogának tartom. Tudnunk kell a piramis tetején, hogy mi van a talapzatnál, lentről pedig látszódnia kell a felsőbb elemeknek.” A két bajnoki érem után még nagyobb célokat tűznek ki a Vasasban, ám nem csak rajtuk múlik, hogy mekkorákat álmodhatnak. „Tervünk nagyon sok van, de – és itt idézném egy számomra tiszteletreméltó személy sokszor emlegetett mondását: minden terv annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. A saját erőforrásokból megvalósítandó tervek kivitelezése könnyebb. Azokon a területeken, ahol együttműködést keresünk és szeretnénk másokkal kooperálni, lassabban haladunk. Szintén lényeges, hogy miként alakul majd a jelenleg is zajló államilag kiemelt sportakadémiák akkreditációs folyamata, amely meghatározhatja a jövőnket.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.