UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-05-04 19:44

Egyelőre kicsit a sötétben tapogatózik az Eb-re készülő ifjúsági fiú kézilabda-válogatott

A közelmúltban jelentették be, hogy a nyáron U19-es fiú kézilabda Eb-t rendeznek. Az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjét, Kárpáti Krisztián kérdeztük a múlt heti siófoki edzőtábor után.

A jelenlegi helyzetben már az részsikernek tekinthető, ha rendben lemegy egy edzőtábor, nem szól közbe a koronavírus-járvány, és úgymond normális munkát lehet végezni. Az augusztus Európa-bajnokságra készülő ifjúsági fiú kézilabda-válogatott múlt heti, siófoki gyakorlására nem lehetett panasz. Úgy alakult minden, ahogyan azt a stáb eltervezte. „Minél többet edzőtáborozunk nemzetközi mérkőzések nélkül, annál nehezebb fenntartani a játékosok koncentrációját, de azért rendesen dolgoztak – kezdte az Utánpótlássportnak Kárpáti Krisztián. – Azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amelyeket a felnőtt, illetve korosztályos válogatottaktól megkövetelnek, de nem könnyíti a helyzetet, hogy ez a korosztály 2020 januárja óta egyáltalán nem lépett pályára nemzetközi mérkőzésen.”

Forrás: furedtv.hu
Forrás: furedtv.hu
Ugyanakkor a játékosok nem szenvednek mérkőzéshiányban, hiszen a keret valamennyi tagja felnőttbajnokságban szerepel – minimum az NB I/B-ben, többen az élvonalban. Kárpáti szerint ez mindenképpen bizakodásra ad okot, emellett pedig szerencsének tartják magukat, hiszen a juniorokkal és a serdülőkkel szemben ők az idén világeseményen szerepelhetnek. „Természetesen ez hatalmas motivációt jelent mindenkinek ebben a bizonytalan helyzetben. Az Európa-bajnokságon mindig nagyon szűk a mezőny, szinte csak jó ellenféllel lehet találkozni. Kicsit még a sötétben tapogatózunk, mert nem tudjuk, a vírushelyzetben a többi ország hogy áll. Az biztos, hogy kemény csoportba kerültünk, hiszen a spanyolok és a svédek mellett az ebben a korosztályban erősnek mondható izraeliekkel játszunk majd.” A szakvezető elmondta, a jelenlegi tervek szerint négy hetet készülnek majd a kontinenstornára hét felkészülési mérkőzéssel. A spanyolok és a szlovénok elleni dupla rangadó mellett egy németországi torna is szerepel a programban. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.