UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2021-05-07 19:26

Tekvondó: Salim Omar olimpiai kvótát szerzett a szófiai kvalifikációs versenyen

A tekvondósok szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén remekelt az áprilisban, ugyancsak a bolgár fővárosban Európa-bajnoki címet szerzett Salim Omar: az MTK Budapest 18 esztendős kitűnősége a pénteki nyitónapon döntőbe verekedte magát kategóriájában, ezzel pedig kvótát szerzett a tokiói ötkarikás játékokra!

Bulgáriába négy fiatal magyar tekvondós utazott ki azzal a céllal,  hogy súlycsoportjában döntős legyen, ami feltétele az indulásnak a tavalyról idénre halasztott nyári olimpián.

A friss Európa-bajnok, Salim Omar ismerős helyszínen, Szófiában harcolná ki az ötkarikás részvételt Forrás: wtftaekwando.hu
A friss Európa-bajnok, Salim Omar ismerős helyszínen, Szófiában harcolná ki az ötkarikás részvételt Forrás: wtftaekwando.hu
Az első napon tatamira lépett két honfitársunk közül a roppant nehéz leckét tökéletesen oldotta meg Salim Omar, az egykori nagyszerű tekvondós, Salim Gergely kisebbik fia, aki három parádés győzelemmel meg sem állt a fináléig. (A döntőt már nem rendezték meg, mivel mindkét finalista tokiói kvótás lett - a szerk.) Omar elébb 20, majd 23 ponttal verte aktuális vetélytársát, az elődöntőben pedig azt a francia Cyrian Ravet-t intézte el 38–12-re, aki a múlt havi szófiai kontinensviadalon – ahol a mi versenyzőnk 54 kg-ban lett aranyérmes - 58 kilogrammban, tehát az összevont olimpiai súlycsoportban bizonyult Európa-legjobbjának! Vagyis Omar a tokiói programban szereplő kategóriában verte végig az európai mezőnyt, s leszögezhető: a japán fővárosban is van keresnivalója... Szófiai diadalának külön érdekessége, hogy kvótaszerzésével a családi sikerszéria folytatója lett, tudniillik 21 éve – első és eddig utolsó magyarként – nagybátyja, Salim József indult a piros-fehér-zöld színek képviseletében és végzett az 5. helyen súlycsoportjában a tekvondósok sydneyi ötkarikás vetélkedésében. További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.