UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-05-08 16:14

Öttusa: Gulyás Michelle feldobva várja az első világkupadöntőjét

Az UTE 20 éves öttusázónője, Gulyás Michelle pozitív érzésekkel várja az olimpiai kvótaszerzés szempontjából nagy jelentőséggel bíró székesfehérvári világkupadöntőt.

A jövő héten itthon folytathatja remeklését az UTE 20 éves öttusázónője, Gulyás Michelle. Csütörtöktől vasárnapig Székesfehérvár ad otthont a világkupadöntőnek, és a még juniorkorú versenyző számára újabb lehetőség nyílik, hogy közelebb kerüljön a tokiói olimpiai kvótához.

Gulyás Michelle feldobva várja az első világkupadöntőjét Fotó: Buza Virág
Gulyás Michelle feldobva várja az első világkupadöntőjét Fotó: Buza Virág
Azt nem lehet mondani, hogy Michelle az elmúlt hónapokban ne tett volna meg mindent az ötkarikás kvalifikációért. Kezdésnek megnyerte a budapesti Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt (egyben az országos bajnokságot), a szintén a magyar fővárosban rendezett világkupaversenyen az előkelő tizenkettedik helyen zárt, majd ugyanezen sorozat első szófiai állomásán a tizedikként végzett. A nagy dobás csak ezután jött. Áprilisban a második Szófiában rendezett világkupa-viadalon pályafutása legkiemelkedőbb eredményét elérve győzött. Ennek köszönhetően az olimpiai kvalifikációs rangsorban most kvótát érő helyen áll. „Az első világkupa-győzelmem után feldobva, pozitív érzésekkel várom életem első világkupadöntőjét. Szeretnék ugyanolyan jól vívni, mint Szófiában” – mondta az MTI-nek Michelle, aki hozzátette, hogy a finálé bizonyos szempontból könnyebbnek ígérkezik az eddigieknél, mivel nem rendeznek selejtezőt, hiszen a döntőre a sorozatban legtöbb pontot gyűjtő versenyzők kapnak meghívást. „Nagyon erős mezőny áll rajthoz Székesfehérváron. Érdekes, hogy életem első felnőttvilágversenyén is ott szerepeltem, méghozzá a 2018-as Európa-bajnokságon, amikor a váltó tagja voltam. Szeretek ott versenyezni, kár, hogy most nem lehet közönség a nézőtéren, a családom sem drukkolhat nekem, pedig minden hazai versenyemen szorítanak értem.” Székesfehérváron a maximálisan engedélyezett három-három magyar öttusázó – Marosi Ádám, Kasza Róbert és Kardos Bence, valamint Gulyás Michelle, Alekszejev Tamara és Guzi Blanka – indulhat a világkupaversenyeken elért eredményei alapján. A nők között egyelőre Kovács Saroltának van közvetlen kvótája, az olimpiai rangsorban Michelle pozíciója nagyon kedvező, és feljöhet még kvótás helyre Alekszejev Tamara és Guzi Blanka is. A világkupadöntő után a világbajnokságra – melyen közvetlen kvótát is osztanak – Kairóban kerül sor június második hetében. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.