UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-05-09 17:08

Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka Albstadtban is dobogóra állt

A 19 éves Vas Kata Blanka harmadik helyen ért célba hegyikerékpárosok világkupa-sorozatának albstadti U23-as mezőnyében.

Május 7-én a németországi Albstadtban rajtolt el a 2021-es hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A hosszú hétvége a női és a férfi elit short track futamokkal kezdődött, előbbiben Benkó Barbara a 24. helyet kaparintotta meg – számol be a bringasport.hu.

Vas Kata Blanka Albstadtban is dobogóra állt Forrás: bringasport.hu
Vas Kata Blanka Albstadtban is dobogóra állt Forrás: bringasport.hu
A szombati napon az UCI Junior Series futamaiban Oravecz Lora, Horváth Áron Mihály és Takács-Valent Márk, az U23-as nők versenyszámában pedig Buzsáki Virág, Schmidel Regina és Vas Kata Blanka volt érdekelt. A 4,2 kilométeres, 190 méternyi szintet tartogató pályát a szakág egyik legjobb terepeként tartják számon, a kevésbé sziklás, viszont sok hosszú mászást tartogató, nézőbarát penzumot néhány éve bővítették ki egy látványos, épített, fa nyomvonallal is. A junior lányok hatvanfős mezőnyében a francia Line Burquier győzött, Oravecz Lora sajnos nem ért célba, míg az ifjúsági korú fiuknál a svájci Finn Treudler bizonyult a legerősebbnek a közel 150 rajthoz álló ifjonc közül – Horváth Áron Mihály a 89., míg Takács-Valent Márk (1 kör hátrány) a 107. helyen gurult át a célvonalon. Az U23-as lányok négy kört abszolváltak, hetvenketten vágtak neki a távnak, az osztrák Mona Mitterwallner (1:08:02) nyerte a futamot több mint két perccel maga mögé utasítva a dán Caroline Bohét, miközben harmadikként a 19 éves Vas Kata Blanka (+ 3:49) érkezett, aki ezzel 60 UCI világranglista pontot gyűjtött – hazánknak korábban csak Benkó Barbara révén volt U23-as világkupa dobogós helye hegyikerékpározásban. A cyclo-cross és az országúti szakágakban is jeleskedő Blankának ez volt a második idei XCO versenye, hisz az év korábbi szakaszában koronavírusus megbetegedés hátráltatta. Mellette ezúttal Buzsáki Virág is remekelt, tizennegyedik helyéért (+ 7:36) 14 pont járt – Schmidel Regina a 27. helyen (+ 9:46) végzett. A fiúknál nem volt magyar érdekeltség. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.