UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-05-11 11:05

Kajak-kenu: három utánpótláskorú versenyző indul a szegedi pótkvalifikációs versenyen

Az olimpiai pótkvalifikációs versenyen hat, a hétvégi gyorsasági világkupán pedig összesen 45 magyar – közöttük jó néhány utánpótláskorú – sportoló áll rajthoz a szegedi Maty-éren.

Női kenuban, valamint férfi kajak és kenuban a legjobb magyar versenyzők szállnak vízre ezen a héten Szegeden, a Maty-éri nemzetközi versenyen. Szerdán és csütörtökön tokiói kvótákért folyik majd a küzdelem, péntektől pedig az idei első világkupa érmeiért – áll a hazai szövetség közleményében.

Az Adolf, Fejes kenupáros nagy eséllyel szerezhet kvótát Szegeden Forrás: MKKSZ
Az Adolf, Fejes kenupáros nagy eséllyel szerezhet kvótát Szegeden Forrás: MKKSZ
A pótkvalifikációs viadalon az egyaránt 21 éves Adolf Balázs és Fejes Dániel kenupárosa próbál kvótát szerezni, míg a kajakos, szintén 21 esztendős Varga Ádám Béke Kornél partnereként készül ugyanerre. Hüttner Csaba szövetségi kapitány így nyilatkozott a verseny előtt. „A kvóta megszerzésére reális esélye van Adolf Balázsnak és Fejes Dánielnek C-2-ben, valamint Csizmadia Kolosnak is, ők már a tavalyi világkupán bizonyították, hogy ott lehetnek a legjobbak között, és az idei formájuk is bíztató. A múlt heti pótkvalifikációs válogatón meggyőzően szerepelt a Béke Kornél, Varga Ádám-duó is, akár ők is megszerezhetik az utolsó hiányzó férfi kajakos indulási helyett K-2 1000 méteren.” Pénteken pedig kezdődik a világkupaverseny, amelyen – az őszi eseményhez hasonlóan – számos utánpótláskorú versenyző bizonyíthat. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.