UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-05-11 16:15

Vízilabda: hasznosan telt Szalai Péter első éve az ob I-ben

A KSI 17 éves vízilabdázója, Szalai Péter, bár még csak az első évadját töltötte a felnőttélvonalban, góljaival is jelezte, hogy lehet rá számítani a legjobbak között.

Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság (ob I) 2020/21-es évadjában számos utánpótláskorú pólós mutatkozott be. Ám, ha valakin kevésbé látszott, hogy új fiú az első osztályban, az a 17. életévét még csak tavasszal betöltő Szalai Péter volt.

Szalai Péter 29 meccsen 55 gólt szerzett az első ob I-es évében Forrás: vlv.hu
Szalai Péter 29 meccsen 55 gólt szerzett az első ob I-es évében Forrás: vlv.hu
Az ob I-től végül elbúcsúzó KSI ígérete a csapata legtöbb gólját szerezte a bajnokság során, ötvenötöt, és kora alapján hiába számít még serdülőnek, a legfontosabb helyzetekben bizonyult vezéregyéniségnek. Ilyen volt, amikor öt góllal vette ki a részét a gárda első, Tatabánya elleni győzelméből, vagy amikor az egyébként is főként utánpótláskorúakból álló együttes a járványhelyzet miatt kilenc kulcsjátékosát nélkülözve ért el döntetlent az UVSE ellen, és ő háromszor talált a kapuba. „Összességében nagyon sikeres idényen vagyunk túl – vélekedik az U15-ös válogatottal két évvel ezelőtt Európa-bajnokságot nyert játékos. – Annak ellenére, hogy kiestünk, kétszer sikerült nyernünk, és két döntetlent is elértünk. Utóbbiakat ráadásul az UVSE és a Pécs, azaz két jól szereplő csapat ellen. Persze, azokat a mérkőzéseket sajnálom, amelyeken vezettünk, és végül nem szereztünk pontot. Mondhatni, rutintalanok is voltunk még, és mivel kevés a felnőttjátékosunk, a legtöbbünk a hétvégén utánpótlásmeccseken is szerepelt. Az ob I-ben volt, hogy szerda-szombat ritmusban játszottunk, így talán néha a fáradtsággal is meg kellett küzdenünk. De ez egy nagyon hasznos év volt! A példaképeink, olimpiai és világbajnokok ellen próbálhattuk ki magunkat, és leshettünk el tőlük olyan dolgokat, amelyeket később kamatoztathatunk. Erőben, technikában, gondolkodásban és mindenben sokat fejlődtem. Ez volt az első évem az ob I-ben, és nagyon élveztem! Külön öröm, hogy a csapatban idővel tudatosult, hogy ha odafigyelünk, és alaposan felkészülünk, akkor bárki ellen van keresnivalónk.” Szalai a góljaival kapcsolatban visszafogottan nyilatkozik. Eredményességét elsősorban annak tudja be, hogy minden mérkőzésen kellő mennyiségű játékpercet kapott Horváth János vezetőedzőtől. „Jani bácsinak csak köszönni lehet a bizalmat! Amit tudtam, azt meccsről meccsre igyekeztem hozzátenni a csapat játékához. A legfontosabb mindig az volt, hogy nyerjünk.” Bár a KSI a felnőttélvonalból nyolc pontot gyűjtve kiesett, az egyesület vezetőségének eltökélt célja, hogy a csapatot amennyire lehet, egyben tartsa, és a legközelebbi adódó alkalommal visszajusson a legjobbak közé. Ezzel együtt lesznek olyan pólósok, akik kettős játékengedéllyel az ob I-ben is szerepet kapnak majd a következő évadban. A KSI-s fiatalok számára azonban még nem ért véget az idény. A korosztályos gárdák májusban az utánpótlás-bajnokságok nyolcas döntőjében szállnak medencébe az érmekért. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.