UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-05-15 15:39

Úszás: Veres Laura elsősorban a saját idején javítana az első felnőtt Európa-bajnokságán

A Gyulai Várfürdő 15 éves ígérete a magyar csapat legfiatalabb tagjaként vesz részt a felnőtt úszó Eb-n, ám nem csak rutint szerezni megy a Duna Arénába.

Hétfőn kezdődik a budapesti Duna Arénában a tavalyról idénre halasztott úszó Európa-bajnokság, a magyar csapat legfiatalabb tagja, Veres Laura pedig szerdán kerülhet a figyelem középpontjába.  A 15 éves gyulai úszó természetesen kedvenc számában, 200 m gyorson méreti meg magát, amelyen egyébként a márciusi felnőtt ob-n nem talált legyőzőre.

Veres Laura az országos bajnokság után az Eb-n is bizonyíthat Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Veres Laura az országos bajnokság után az Eb-n is bizonyíthat Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
„Még mindig nagyon örülök az aranyéremnek, és annak is, hogy huszonnégy órán belül kétszer is sikerült két perc alatt úsznom – kezdte az Utánpótlássportnak Veres. – Nagyon hatással volt az edzésemre ez az eredmény, ahogyan az is, hogy bekerültem az Európa-bajnoki keretbe. A madeirai edzőtábor is nagyon jó volt, voltak kisebb hullámvölgyek, de mindent kiadtam magamból. Az is segített, hogy olyan úszok mellett edzhettem, mint Milák Kristóf, hatalmas pluszt adott a jelenlétük is. Szerdán el fog dőlni, hogy mekkorát.” A versenyzők pénteken költöztek le a margitszigeti buborékba, ahol szigorú szabályok szerint élik az életüket a jövő hétig. „Nagyon komoly a lebonyolítás, a megérkezéskor két COVID-tesztet is csináltak. Amikor mindkettő negatív lett, így már kijöhettünk a szobából, de a szállodát természetesen nem lehet elhagyni. Komolyan veszik a biztonsági előírásokat, a reggelinél például mindenki egyedül ül az asztalnál, de ettől függetlenül barátságos a környezet, és minden adott a nyugodt felkészüléshez.” Veres tehát 200 m gyorson száll harcba a kontinensversenyen, és nem csak tapasztalatszerzési céljai vannak. „Egyéniben mindenképpen a középdöntőbe szeretnék jutni, javítva az időmön. Utána pedig a váltóval is minél jobban szeretnék úszni, mert igazából ott van esélyem bekerülni a tokiói csapatba.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.