UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-05-17 16:29

Ökölvívás: kedden kezdődik Egerben a 70. Bornemissza-emlékverseny

Tizenöt ország csaknem kétszázötven versenyzője indul az ifjúsági és juniorkorosztály legrangosabb hazai rendezésű viadalán, a Bornemissza-emlékversenyen.

Már a hetvenedik Bornemissza ökölvívó-emlékversenyt rendezik Egerben az idén, azaz nyugodtan kijelenthető, hogy patinás viadalról van szó.

Buza Rafael (pirosban) is indul a Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Buza Rafael (pirosban) is indul a Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
A versenyen a fiúk és a lányok mezőnyében is az ifjúsági, valamint a juniorkorcsoportban húznak kesztyűt. Az ifjúsági hölgyek mezőnyében 19-en, a junior lányok között 38-an neveztek a versenyre. Az ifjúsági fiúknál 80-an, a juniorok viadalán 107-en indulnak az idén. Összesen pedig tizenöt országból 244 fiatal érkezett, vagyis a versenyzői létszámra a járványhelyzet közben sem lehet panasz. A viadalt megelőző egri sajtótájékoztatón így nyilatkozott a várakozásokról Bertók Róbert szövetségi kapitány. „Itthon egyértelműen ez a legkomolyabb erőfelmérőverseny az ifjúsági és juniorkorú ökölvívóknak, egyben pedig természetesen válogatóviadal is a korosztályos Európa-bajnokságokra. Azt gondolom, hogy minden versenyző, aki rajthoz áll tudja, mi a tét, és reméljük, ez még jobb teljesítményre sarkallja őket. Majdnem minden súlycsoportban dobogós helyezésekben bízunk, a legfontosabb, hogy mindenki kibokszolja magát, és akkor látni fogjuk, ki kerülhet be az Európa-bajnoki keretbe.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.