UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2021-05-17 21:13

Tollaslabda: hat érmet nyertek a debreceni versenyzők az U13-U19-es magyar bajnokságon

A május 15-16-ai hétvégén rendezték a budapesti Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban az U13-U19-es országos bajnokságot, amelyen a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzői gyűjtötték a legtöbb dobogós helyezést, szám szerint hatot.

A budapesti Hodos Tamás Tollaslabda Csarnok adott otthont az U13-mas és az U19-es korosztályok számára rendezett országos bajnokságnak.  A Magyar Tollaslabda Szövetség korábban április 30-ig lefújta a sportág hazai eseményeit; a második leállás óta ez volt a legnagyobb volumenű ifjúsági verseny.

Éremben gazdag hétvégét tudhatnak maguk mögött a debreceni versenyzők. Forrás: Debreceni Tollaslabda Club
Éremben gazdag hétvégét tudhatnak maguk mögött a debreceni versenyzők. Forrás: Debreceni Tollaslabda Club
A várva várt megmérettetésre minden játékos extra motivációval érkezett. A legtöbb érem végül csapatszinten a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola markát ütötte, miután négy különböző kategóriában hat alkalommal állhattak dobogóra, háromszor ráadásul a pódium legfelső pontjáig vezetett az útjuk. Érdemes kiemelni a Vetor-ikrek (Nikol Szabina és Tánya Tamara) teljesítményét, akik összesen öt éremben működtek közre, a párosban való kiváló szereplés mellett Tánya ráadásul egyesben is első helyezett lett. A torna végeredményei ITT olvashatók.   További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.