UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-05-18 21:05

Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka Csehországban is dobogóra állhatott

Vas Kata Blanka az albstadti nyitó fordulóban szerzett bronzérmét követően Nove Mesto na Moravéban is dobogóra állhatott a hegyikerékpáros világkupa U23-as futamában.

Az U23-as világbajnoki ezüstérmes sportoló, Vas Kata Blanka megismételte a 2021-es hegyikerékpáros világkupa-sorozat második állomásán az albstadti eredményét – Csehországban, Nove Mesto na Moravéban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel – számol be a bringasport.hu. A hosszú hétvége ezúttal is a női és a férfi elit short track futamokkal kezdődött, előbbiben Benkó Barbara (Maloja Pushbikers MTB) a 27. helyet szerezte meg.

Vas Kata Blanka ismét a harmadik helyet csípte el. Forrás: bringasport.hu
Vas Kata Blanka ismét a harmadik helyet csípte el. Forrás: bringasport.hu
A szombati napon az UCI Junior Series futamaiban Bokros Csenge Anna (Limitless Team XCO Nagykanizsa), Leányvári Sára (magyar válogatott), Tóth-Almási Borbála (Four Es International Project), Horváth Áron Mihály (magyar válogatott) és Takács-Valent Márk (magyar válogatott), az U23-as nők versenyszámában Buzsáki Virág (magyar válogatott), Schmidel Regina (magyar válogatott) és Vas Kata Blanka (magyar válogatott), míg az U23-as fiúknál Sylvester Balázs (magyar válogatott) tekert. A junior lányok bő hatvan fős mezőnyében a svájci Lea Huber győzött, Bokros Csenge Anna a 49., Tóth-Almási Borbála pedig a 60. lett – Leányvári Sára nem tudott célba érni. Az ifjúsági korú fiuknál szintén svájci siker született, a már Albstadtban is diadalmaskodó Finn Treudler révén, aki ezúttal is kiemelkedett a közel 150 rajthoz álló ifjonc közül – Horváth Áron Mihály a 70., míg Takács-Valent Márk a 84. helyen gurult át a célvonalon. Az U23-as lányok hat kört tekertek le, hetvenen vágtak neki a távnak, végül csakúgy, mint a németországi fordulóban, itt is az osztrák Mona Mitterwallner nyerte a futamot, mindössze két másodperccel maga mögé utasítva a dán Caroline Bohét, miközben harmadikként Vas Kata Blanka érkezett. A több szakágban is jeleskedő kiválóságunk ezzel újabb 60 UCI világranglista pontot gyűjtött. A 2021-es XCO hegyikerékpáros világkupa-sorozat június 12-13-án az osztrák Leogangban folytatódik. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.