UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-05-19 19:47

Öttusa: Bauer Blanka és Gáll András az U19-es bajnok

A kombinált számban mutatott kiváló teljesítmény a 15 éves Bauer Blankának és a 17 esztendős Gáll Andrásnak is aranyat ért az U19-es öttusázók székesfehérvári országos bajnokságán.

Kedden és szerdán Székesfehérváron találkoztak az utánpótláskorú öttusázók, hogy összemérjék tudásukat az U19-es országos bajnokságon. A korosztály számára – amely még négytusaversenyeken szerepel – a tervek szerint az idén világ- és Európa-bajnokságot is rendeznek, így az ob egyúttal ezekre az eseményekre is válogatóversenynek minősült.

Bauer Blanka és Gáll András az U19-es bajnok Forrás/Fotó: BHSE és Buza Virág
Bauer Blanka és Gáll András az U19-es bajnok Forrás/Fotó: BHSE és Buza Virág
Kedden a fiúk küzdelmeiben a 200 méteres úszást a 16 éves Csák Milán abszolválta a leggyorsabban, és a Volán Fehérvár ígérete a vívásban is a legeredményesebbnek bizonyult 19 győzelmével az 5 veresége mellett. A kombinált számot (futással egybekötött lövészet, másnéven laser run) így előkelő pozícióból kezdhette, azonban az első helyét nem tudta megtartani a viadal végére. Leginkább azért nem, mert Gáll András ismét remekelt kedvenc versenyszámában. A Trion SC 17 éves kiválósága majdnem fél perccel volt jobb a mezőnynél a laser runban, így elhappolta az aranyérmet az összességében kiválóan szereplő Csák elől. A dobogó harmadik fokára pedig a végig kiegyensúlyozott teljesítményt mutató Tamás Botond állhatott fel. Az UTE reménysége 2005-ös születésűként még U17-esnek számít – korosztályában sorban is nyerte a versenyeket az utóbbi időben. Az ob csapatviadalában a Volán Fehérvár A jelű alakulata győzött (Csák Milán, Tárkányi Zsombor, Némedi Ádám) a KSI és a BHSE előtt. A lányok szerdai megméretésén hasonló volt a forgatókönyv, mint a fiúkén – legalább is abból a szempontból, hogy a kombinált számban a társainál látványosan kiemelkedőbben teljesítő tinédzser lett a bajnok. Az úszás a miskolci Swimming Pentathlon Clubot képviselő 15 éves Kozma Rékának sikerült a legjobban, a vívásban a Lőrinc 2000 SE-s, 16 esztendős Marschall Réka brillírozott (25 győzelem, 6 vereség). Számára azonban a laser runban nem jött ki a lépés – nem úgy a Budapesti Honvédot erősítő Bauer Blankának. A 15 éves versenyző már többször is bizonyította, hogy a futásban és a lövészetben egészen pazar teljesítményre képes – ezúttal sem volt másképp. Bauer 1 perc és 17 másodperccel az élről rajtoló Marschall után indulva a 16. helyről kezdte meg a laser runt, melynek végén több mint 37 másodperccel volt jobb a többieknél, így megnyerte az országos bajnokságot. Az ezüst- és a bronzérem a Volán Fehérvárnak járt. Előbbit a 2004-es születésű Gyugyi Laura, utóbbit a Bauerhez hasonlóan még az U17-es korosztályhoz tartozó Walthier Laura érdemelte ki azzal, hogy végig egyenletesen jó, stabil teljesítményt nyújtott. A csapatversenyben a fiúkhoz hasonlóan a fehérváriak A jelű csapata nyert (Gyugyi Laura, Walthier Laura, Gyarmati Lili) a BHSE-t és a Swimming PC-t megelőzve. Az U19-es országos bajnokság részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.