UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-05-21 14:54

Torna: tíz ország fiataljai vesznek részt a Budapest-kupán

Szombaton és vasárnap a Központi Tornacsarnok ad otthont az utánpótláskorú fiútornászok hagyományos nemzetközi versenyének, a Budapest-kupának.

Hosszú idő után rendez ismét korosztályos nemzetközi versenyt a hazai tornaszövetség. Szombaton és vasárnap a Központi Tornacsarnok ad otthont a fiú utánpótlás hagyományos viadalának, a Budapest-kupának, amelyen tíz ország sportolói lépnek a szerekhez, közöttük a csapatban junior Európa-bajnoki ezüstérmes Molnár Botond és Závory Szilárd.

Molnár Botondnak is a Gymnasiadé lehet az idei fő versenye Fotó: Freschli József/MATSZ
Molnár Botondnak is a Gymnasiadé lehet az idei fő versenye Fotó: Freschli József/MATSZ
A magyarok kilencfős (Juhász Balázs, Király Patrik, Kis Dominik, Kiss Zétény, Mentovai István, Molnár Botond, Nagy Márk, Závory Szilárd, Sass Nándor) csapattal vágnak neki a megméretésnek, amelynek első napján az egyéni összetett versenyt rendezik meg – ez egyébként selejtező a vasárnapi szerenkénti finálékra is. A szombaton 10:30-kor rajtoló első korcsoportot tekintve egy magyar tornászért, a junior Európa-bajnokságon talajon bronzérmet szerző Molnár Botondért szoríthatnak a nézők. A második és harmadik korcsoport egyéni összetett versenye délután 15 órától kezdődik. Kilencfős csapattal vágunk neki ennek a hazai viadalnak, közülük a harmadik korcsoportban induló négy tornásznak ez lesz az első nagyobb nemzetközi megméretése – nyilatkozta Puskás Jenő fiú utánpótlás szövetségi kapitány. – Az első és a második korcsoport nagyobb hangsúlyt kap, hiszen közülük kerülnek ki azok a tornászok, akik majd a Gymnasiadéra utaznak. Tíz nemzet tornászai lesznek itt, bízom benne, hogy színvonalas gyakorlatokat láthatunk majd, számunkra ez az első félév utolsó versenye. Az a cél, hogy a fiatalok megcsinálják a gyakorlatokat és lássák, hol tartanak.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.