UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2021-05-22 12:11

Súlyemelés: Újvári Lajos az ifjúsági Eb-n is nagyot alakítana – VIDEÓ

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a hazai súlyemelés egyik legnagyobb ígéreténél, a Testvériség-Újpalota SE-ben pallérozódó 17 éves Újvári Lajosnál járt vendégségben.

Újvári Lajos ötszörös korosztályos magyar bajnok súlyemelésben Fotó: Bodrogi Tamás
Újvári Lajos ötszörös korosztályos magyar bajnok súlyemelésben Fotó: Bodrogi Tamás
A Testvériség-Újpalota SE súlyemelője, Újvári Lajos itthon korosztálya alighanem legnagyobb ígérete. A 17 esztendős versenyző pályafutása igen emlékezetesen kezdődött, de nemcsak erről, hanem a jelenlegi eredményeiről és a céljairól beszélt az M4 Sporton látható Jövünk! magazinban. „Dzsúdóztam, úsztam, sőt fociztam, de végül a súlyemelés mellett kötöttem ki, hiszen apukám és több rokonom is ezt a sportágat űzte – számolt be a kezdetekről az ismerősök körében csak Lalinak szólított sportoló. – Nekem nem volt kötelező folytatnom ezt a családi hagyományt, de ugyanúgy tetszett, mint a többieknek. Egy-két hónap után már negyven kilót szakítottam és ötvenet löktem, így a sikerélmények is korán értek. Szerencsére, azóta is folyamatos a fejlődésem.”

További filmek a május 16-i adásunkból: RÖPLABDA – A MÁV Előre sikeres nevelő munkájának nyomában KÉZILABDA – Jól szerepeltek a debreceni akadémisták a bajnokságokban TRIATLON – Még a járvány alatt is nőtt a gyereklétszám a PSN Zrt. szakosztályában

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.