UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-05-23 13:33

Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka zadovi sikere olimpiát érhet

A 19 éves U23-as világbajnoki ezüstérmes hegyikerékpáros, Vas Kata Blanka a május eleji drozdovói C2-es viadalt követően, ezúttal a C1-es besorolású versenyen, Zadovban sem talált legyőzőre.

Számos magyar érdekeltséggel rajtolt el május 22-én a cseh Hegyikerékpáros Kupa zadovi fordulója. A nemzetközi mezőnyre négy kilométeres, sziklakerttel és technikás lejtmenetekkel tarkított pálya várt, amely mintegy 200 méternyi szintet tartogatott – írja az eseményről a bringasport.hu.

Vas Kata Blanka győzelme tokiói indulást érhet Forrás: brigasport.hu
Vas Kata Blanka győzelme tokiói indulást érhet Forrás: brigasport.hu
Az elit hölgyeknél harmincan vágtak neki a távnak, a három szakágban is kiemelkedően teljesítő 19 éves Vas Kata Blanka (1:37:20) újabb remek teljesítménnyel előrukkolva nyerte a futamot 27 másodperccel maga mögé utasítva a mexikói Daniela Campuzano Chavest, ezzel a május eleji drozdovói versenyen aratott sikerét, majd a két világkupa U23-as harmadik helyét követően újabb fontos UCI világranglista pontokat, összesen 60 egységet gyűjtött. A másik magyar induló, Benkó Barbara nem ért célba, mivel a rajtot követően bukott, megsérült a kerékpárja. Ezzel a diadallal vélhetően eldőlt, hogy Vas Kata Blanka utazhat a tokiói olimpiára. Vas az alábbi sorokat írta a közösségi oldalán. „Nem is tudom mit mondjak, először is nagyon boldog vagyok most a győzelem miatt. A futam alatt rengeteg magyar szurkolót hallottam, és a támogatásuk hatalmas erőt adott végi. Élveztem a versenyt, kifejezetten szép pályán mehettünk, de iszonyatosan hosszú volt, nagyon elfáradtam a finisre." Emellett a junior leányok és fiúk futamaiban Bukovácz Anna, valamint Csákai Bence, Horváth Áron Mihály, Sándor Zalán és Takács-Valent Márk voltak érdekeltek. Az ifjúsági korú lányok huszonhét fős mezőnyében a cseh Simona Spesna győzött, Bukovácz Anna a 21. (+ 16:17) helyen ért célba, míg a fiuknál szintén egy hazai bringás, Filip Konecny bizonyult a legerősebbnek a közel 100 rajthoz álló ifjonc között – Takács-Valent Márk a 17. (+ 4:55), Horváth Áron Mihály a 19 (+ 5:30), Csákai Bence a 76. (időlimit), míg Sándor Zalán a 83. (időlimit) helyen gurult át a célvonalon. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.