UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-05-23 12:45

Öttusa: Gáll András örül is, meg nem is az U19-es bajnoki címe után

A Mol Alapítvány által támogatott 17 éves öttusázó, Gáll András a hét folyamán U19-es országos bajnoki címet szerzett, azonban a teljesítményével nem tud maradéktalanul elégedett lenni.

Közel járt a meglepetéshez, de végül nem sikerült lemaradnia az aranyéremről Gáll Andrásnak az U19-es öttusázók országos bajnokságán. Ez a megközelítés azért lehet helytálló, mert a Trion SC 17 éves kiválósága úgy érzi, a korosztályhoz tartozó székesfehérvári négytusaviadalra bajnokesélyesként, ám nem a legjobb passzban érkezett a héten. Ennek ellenére a mezőny többi tagjánál majdnem fél perccel ért el jobb eredményt a kombinált számban (futással egybekötött lövészet), így végül megelőzte az úszásban és a vívásban is legjobban teljesítő ezüstérmes Csák Milánt.

Gáll András nem elégedett az elmúlt hetekben mutatott formájával Fotó: Buza Virág
Gáll András nem elégedett az elmúlt hetekben mutatott formájával Fotó: Buza Virág
„Örülök az aranyéremnek, de muszáj némi önkritikát gyakorolnom a verseny után – mondja a fiatal. – Mindegyik számban magam alatt teljesítettem, csupán a lövészetem elejével lehetek elégedett – az segített a győzelemhez, miután hetvenhat másodperces hátrányból indultam az elsőhöz képest. Időeredményben így is fél perccel elmaradtam a legjobbamtól, bár most kemény, tereppályán futottunk és a szél is erősen fújt. Az úszásban megint csak gyengébben szerepeltem a megszokottól, a vívásban pedig nem tudtam legyőzni a dekoncentráltságomat. Ráadásul a versenyt megelőző héten a jobb Achillesz-inam is elkezdett fájni, az előtte való napi edzést nem is tudtam befejezni. Az is kérdéses volt, hogy indulok-e, de szerettem volna bizonyítani, hogy félegészségesen is jó eredményre vagyok képes.” A felnőttek között is egyre magabiztosabban öttusázó fiatal számára természetesen nem a korosztálya itthoni megméretései jelentik a legnagyobb kihívásokat. Az U17-es ként Eb-bronzérmet szerző sportoló az utánpótlás-világversenyeken bizonyítana a leginkább, de hogy ez idén mikor történhet meg, az még nem ismert, hiszen az U19-esek és a juniorok világ-, valamint Európa-bajnokságának sorsa továbbra is bizonytalan. „Hiányoznak a világversenyek, és most a célom, hogy mire kell, visszanyerjem az év eleji formámat. Az elmúlt két hónapban több kisebb sérülés hátráltatott, és ez a motivációmra is negatív hatást gyakorolt. Nem vagyok a topon, de összeszedem magam. Az első oltásomat is megkaptam, így remélem, a vírus sem akadályoz már meg a hatékony munkában – mint tette azt a tavalyi év végén.” Hogy az év második felében minden András elképzelései szerint alakuljon, abban a Mol Alapítvány is igyekszik segíteni. A szervezet támogatását a sikerhez elengedhetetlen minőségi felszerelésekre fordítja a sportoló. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.