UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-05-25 14:53

Hegyikerékpár: Buzsáki Virág (21) győzött az elit női kategóriában az idei első XCO Magyar-kupa-fordulón

A törökbálinti Fortuna Beach kemping területén rendezték az idei első XCO Magyar-kupa-fordulót, ahol egy teljesen megújult pálya várt a résztvevőkre az Ebike.hu-Reaszfalt keretein belül. Az elit női kategóriában a 21 éves Buzsáki Virág diadalmaskodott.

Újdonságot hozott a Magyar-kupa idei versenyprogramja, hiszen már szombaton elkezdődött az úgynevezett ügyességi XCO számmal. Ez a 2021-es kupa-sorozatban nem kötelező, sem a rendezők, sem pedig a résztvevők részéről. A Superior ellenben kiváló ügyességi pályát jelölt ki, benne egy sziklakerttel és több épített akadállyal, emellett szintén csábító lehetett a lehetőség a vasárnapi futamokba való extra pontszerzésre. Mindezek ellenére a másnapi XCO futamok nevezőinek alig a fele állt rajthoz ezen a napon, érezhetően a másnapi tekerésen volt a hangsúly – számol be a bringasport.hu. A vasárnapi versenynapra megérkezett az eső, mely durván feláztatta és nagyon sarassá tette a 3000 méternyi hosszú, körönként 120 méternyi szintet tartalmazó nyomvonalat, így nem volt könnyű dolga a versenyzőknek. Az eredmények a honlap beszámolója szerint a következőképp alakultak:

Buzsáki Virág  Fotó: Bak Ferenc
Buzsáki Virág Fotó: Bak Ferenc
„Délelőtt a legkisebbeké volt a főszerep, az U9-es korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Szilasi Dániel (Superior Racing Team) volt a legjobb, míg az U13-as korcsoportban Szűcs Borbála (Greenzone-ZKSE) és Bánfai Olivér (Superior Racing Team) nyakába akaszthattak aranyérmet. U15-ben a lányoknál Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Zsembery Boldizsár szerzett egy újabb első helyet a Superior csapata számára. Az U17-es korcsoport küzdelme Takács Zsombor (Superior Racing Team) sikerét hozta, U19-ben pedig Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az elit nők futamában Buzsáki Virág (SVS Pro Team), míg a férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) nyert, itt Szatmáry András (Cube-Csömör) lett a második, miközben a bronzérmet Borsos Benedek (SVS Pro Team) szerezte meg. Master 1-ben Cser Gábor (Epronex-Gesu Bikewear), Master 2-ben Horváth Szabolcs (Greenzone-ZKSE), míg a Master 3-as korcsoportban Németh Zoltán (Cube-Csömör) diadalmaskodott. A Master hölgyeknél Király Katalin (Trek SE) bizonyult a legjobbnak.” További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.