UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-05-28 20:59

Birkózás: Ritter Sophie bronzérmes az U15-ös Európa-bajnokságon

Pénteken négy magyar lány is éremért birkózott a szófiai U15-ös Európa-bajnokságon, közülük Ritter Sophie szerzett bronzot az 50 kilogrammos mezőnyben.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint csütörtök délelőtt vette kezdetét U15-ös, azaz a serdülőkorú birkózók Európa-bajnoksága Bulgáriában. A nyitó versenynapon a lányoké volt a főszerep, Magyarország pedig mind a tíz súlycsoportban érdekelt volt. A magyarok közül végül négyen maradtak versenyben, Szűcs Letícia, Ritter Sophie és Pupp Viktória egyaránt „egyből” bronzért birkózhatott a csütörtöki nap után, míg Kapuvári Liliána a vigaszágon folytatta a kontinensbajnokságot.

Ritter Sophie lett az egyedüli magyar érmes pénteken Forrás: MBSZ
Ritter Sophie lett az egyedüli magyar érmes pénteken Forrás: MBSZ
Egészen jól, hiszen a bolgár Bojnovát 10–0-ra győzte le 42 kilósok között, így ő is éremért folytathatta. A harmadik helyet azonban már nem sikerült megszereznie: a bronzmeccsen a fehérorosz Aliszejenka nyert 6–5-re. A 39 kilóban küzdő Szűcs Letíciát a moldovai Popova (10–0), a 62 kg-ban birkózó Pupp Viktóriát a török Aktas (8–0) taszította le a dobogóról, az 50 kilóban induló Ritter Sophie azonban az ugyancsak moldovai Rosca ellen nagy csatában nyert, így mégsem maradt érem nélkül a magyar küldöttség. Meglett az első bronz. A beszámoló szerint a pénteken kezdő kötöttfogású fiúk is kitettek magukért. A 41 kilogrammos Zsitovoz Petro két összecsapáson diadalmaskodva, többek között törököt is legyőzve jutott az elődöntőbe, ott azonban nem sikerült nyernie. A 48 kilogrammos Tótok Péter három mérkőzést megnyerve, köztük orosz és örmény versenyzőket is felülmúlva jutott el a döntő kapujába, ott azonban neki sem sikerült a győzelem, nem bírt a súlycsoport másik orosz versenyzőjével. Ugyancsak az elődöntőben állították meg az addig két-két mérkőzést megnyerő 57 kilogrammos Józsa Attilát, valamint a 62 kilogrammos Czuczor Dominiket is. Utóbbi mindössze 1–1-re maradt alul azeri riválisával szemben, de Tótok és Józsa is vezetett az orosz elleni elődöntőben. A négy magyar érdekeltségű bronzmérkőzésből akár több is lehet, hiszen a 38 kilós László Mózes, az 52 kilós Gáspár Bálint és a 68 kilós Oross Ádám is vigaszágra került, mindhárom birkózónak megvan az esélye, hogy kivívja a bronzcsatán való részvételt. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.