UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-05-28 14:18

Jégkorong: Horváth Milánt választották az évad legjobb újoncának

A felnőttválogatottban és a Hydro Fehérvár ICE Liga-csapatában is szerepelt Horváth Milánt választották az évad újoncának, miközben a diósgyőri Hadobás Zétény lett a legjobb a legjobb ifjúsági korú játékos – jelentették be a jégkorongszövetség küldöttgyűlésén.

Korosztályos világbajnokságok nélkül, ám eseménydús klubszezon végén tartott küldöttgyűlést csütörtökön a Magyar Jégkorong Szövetség. Az eseményen az egyéb programpontok mellett átadták az évad végi elismeréseket, így az utánpótlásdíjakat is.

Horváth Milán lett a legjobb elsőéves felnőttjátékos Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19
Horváth Milán lett a legjobb elsőéves felnőttjátékos Fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19
A legjobb újoncnak, ha úgy tetszik elsőéves hokisnak járó serleget, a Kósa-kupát a Hydro Fehérvár AV19 20 éves hátvédje, Horváth Milán érdemelte ki. A nemrégiben véget ért évadban a koronavírus-járványnak is köszönhetően a hiányzók pótlására került fel a Volán nagycsapatába, és remek teljesítményének köszönhetően ott is ragadt, az első ICE Liga-szezonjában négy pontot (egy gól, három gólpassz) hozott össze. A ráadásul a tavasszal a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott a budapesti Három Nemzet-tornán. A legkiemelkedőbb ifjúsági korú (U18-as) játékos pedig a DVTK Jegesmedvék 18 éves védője, Hadobás Zétény lett. A Leveles-kupa nyertese három svédországi idény után január tért haza a miskolciakhoz, a juniorcsapattal megnyerte az U21-es bajnokságot, és tizenkét mérkőzésen lehetőséget kapott a szlovák Extraligában szereplő első számú együttesben is. A szezon utánpótlásedzőjének járó Séra Miklós-díjat pedig Máthé Csaba vehette át. A Debreceni Hoki Klub sportszakmai igazgatója évek óta kulcsszerepet játszik az egyesület utánpótlás-nevelésben, az idén ráadásul az U18-as bajnokságban nagy bravúrt végrehajtva bronzérmet ünnepelhetett csapatával. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.