UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-05-29 09:15

Cselgáncs: a 16 éves Mamira Luca bekerült a magyar csapatba a budapesti felnőtt vb-n

A MOL Alapítvány által támogatott 16 éves Mamira Luca váltja a magyar válogatottban a cselgáncsozók felnőtt vébéjétől sérülés miatt távolmaradó Mészáros Anettet.

Június hatodikán kezdődik a dzsúdósok budapesti felnőtt-világbajnoksága, ahol még a minap is megváltozott a magyar indulók névsora. Az utolsó pillanatban, sérülés miatt visszalépett a női 48 kilósok küzdelmétől az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Mészáros Anett. A 33 éves klasszisnak a felkészülését gerincsérv miatt kellett befejeznie. A megüresedett helyen az ifjúsági világbajnok, a mindössze 16 éves Mamira Luca kap lehetőséget. A Toto Sport SE ifjú tehetsége rögtön a világbajnokság nyitónapján, június hatodikán léphet majd tatamira a Papp László Sportarénában.

A 16 éves Mamira Luca váltja Mészáros Anettet a felnőttvébén Forrás: Soós Bertalan
A 16 éves Mamira Luca váltja Mészáros Anettet a felnőttvébén Forrás: Soós Bertalan
„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon felajánlották nekem ezt a lehetőséget, hogy indulhatok. Nagyon boldog és izgatott vagyok miatta. Felemelő érzés ekkora bajnokokkal, olimpiai és világbajnoki aranyérmesekkel már csak egy légtérben is lenni. Természetesen sajnálom, hogy ennek így kellett bekövetkeznie, hiszen Anett sérülése is kellett ehhez. Remélem, ő mihamarabb felépül. Már csupán egy hét van hátra a versenyig, így fejben gyorsan át kell programoznom magam, mivel eddig kizárólag tartalékként voltam nevezve a vébére. Bízom benne, hogy sikerül a megilletődöttséget levetkőzni, és helyt tudok állni” – nyilatkozta Luca az Utánpótlássportnak. A még ifikorú Mamirának nem lesz könnyű dolga, ha fel akarja venni a versenyt a világ legjobbjaival, hiszen több mint fél éve nem indult nemzetközi versenyen a járványhelyzet miatt. „Tavaly novemberben a poreci junior Eb-n indultam az utolsó nagy versenyemen, szóval mostanra már rendkívül kiéheztem a viadalokra. Hiányzik azoknak a hangulata, illetve ezáltal fejlődhetek a legtöbbet. Júniustól újra elkezdődnek a korosztályos Európa-kupa események, így azt hiszem, a felnőtt vébé remek alkalom lesz, hogy visszanyerjem a versenyformámat. Nyilvánvalóan rutintalan vagyok még felnőttszinten, ezért mélyvíz lesz, de mindent bele fogok adni, és igyekszem hasznos tapasztalatszerzésnek felfogni az egészet.” Luca fejlődését a MOL Alapítvány is támogatja. Az általuk adott dotációt a kiemelkedő reménység sporteszközre költötte. Sikerült beszereznie egy régóta áhított futógépet, amely rossz idő esetén, illetve a sportágban elengedhetetlen fogyasztás idején nagy segítséggel szolgál. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.