UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-05-29 18:38

Torna: Závory Szilárd a legjobb formáját hozta a Budapest-kupán

A KSI 15 éves tornásza, Závory Szilárd négy aranyéremmel zárta a közelmúltban lezajlott Budapest-kupát. A nemzetközi mezőnyben az egyéni összetettben, és három szerenkénti fináléban is diadalmaskodott.

Az idei esztendőben az utánpótláskorú tornászok első, hazai nemzetközi versenyét a múlt héten tartották. A hatodik alkalommal megrendezett Budapest-kupán tíz nemzet képviseltette magát, köztük a magyar fiatalok is, akik remekül szerepeltek mind az egyéni összetett viadalban, mind a szerenkénti döntőkben. A legeredményesebb közülük a KSI ifjú versenyzője, Závory Szilárd volt. Az eseményen négy aranyérmet szerző 15 éves sportolóval beszélgettünk. „Nagyon élveztem a versenyzést, remek volt újra a nemzetközi mezőnyben megméretni magam. Kijelenthetem, hogy a legjobb formámat sikerült hoznom, hiszen a szombati egyéni összetett versenyben a 77,2-es pontszámmal egyéni csúcsot értem el. Emellett a másnapi szerenkénti döntőre is sikerült maximálisan oda koncentrálnom, és három aranyat elhoznom” – nyilatkozta Závory az Utánpótlássportnak.

Závory Szilárd négy aranyat gyűjtött a Budapest-kupán Forrás: Norman Seibert
Závory Szilárd négy aranyat gyűjtött a Budapest-kupán Forrás: Norman Seibert
A csapatban junior Európa-bajnoki ezüstérmes Závory talajon (13,7), gyűrűn (13,25) és korláton (12,8) is a dobogó legfelső fokára állhatott a szerenkénti finálékban. Továbbá ugrásban a második (13,55), lólengésben (12,25) a harmadik, míg nyújtón a negyedik (12,3) helyen végzett. „A vasárnapi döntőkben talajon és lovon még jobb teljesítményt is nyújtottam, mint az előző napi összetettben. A tavalyi mersini Európa-bajnokság óta rengeteget dolgoztam az egyes szerek gyakorlatain, mostanra pedig jóval pontosabbak és tisztábbak lettek, kevesebb hibát ejtek ezekben. Az ugrásban és a talajon érzem magam a legerősebbnek. Utóbbi most különösen biztatónak tűnt, az itt elért 13,7-es pontszámommal a legutóbbi korosztályos Eb-n aranyérmes lehettem volna. Nyilvánvalóan, csalóka az ilyen összehasonlítás, de mégiscsak jó visszaigazolás. Nyújtón és lovon még nem tartozom a legjobbak közé, ott még bőven akad min dolgozni. Ezekben még mindenképpen fejlődnöm kell, hogy olyan igazi hatszeres, összetett versenyző válhasson belőlem, aki a világeseményeken is állandó döntő résztvevő lehet.” Az őszi szezon főversenye a hazai utánpótláskorú tornászok számára az októberi, kínai Gymnasiade lesz. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.