UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-05-29 19:18

Vízilabda: FTC–UVSE döntő a fiú ifjúsági bajnokságban

Az FTC viszonylag könnyedén, az UVSE drámai csatában jutott be a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság vasárnapi döntőjébe.

Szombaton a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság nyolcas fináléjának elődöntőit rendezték a fővárosi Hajós Alfréd Sportuszodában.

Az FTC magabiztosan jutott el a döntőig Forrás: fradi.hu
Az FTC magabiztosan jutott el a döntőig Forrás: fradi.hu
A legjobb négy csapat között az egyik párosításban a Szolnokot fölényesen legyőző FTC és a Debrecen ellen némileg megszenvedő BVSC-Zugló volt érdekelt. A meccs első negyede után egy góllal a zöld-fehér együttes volt a jobb, a félidőre pedig négygólosra növelte előnyét, miután a zuglóiak nem találtak kapuba a második felvonásban (6–2). A folytatásban is a Nyéki Balázs irányította ferencvárosiak uralták a játékot, a Dabrowski Norbert által vezetett BVSC hátránya egyre csak nőtt. Az FTC-ben Szabó II. Bence és Varga Bence is három találatig jutott, és végül 12–5-re, megérdemelten nyert a csapatuk. A másik elődöntőbe az UVSE az Eger, a KSI a Vasas gárdáján keresztül masírozott be nagyon magabiztosan. A döntőért vívott mérkőzés igazi hullámvasútnak bizonyult a csapatok számára.
Az UVSE ötméteresekkel győzte le a KSI-t az elődöntőben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Az UVSE ötméteresekkel győzte le a KSI-t az elődöntőben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A Vincze Balázs edzette UVSE kezdett jobban, és az első nyolc perc végén 4–2-re vezetett, majd a második negyedet is góllal nyitotta, Horváth János KSI-je viszont megfordította a találkozó állását, sőt, a harmadik negyed utolsó percében – az ekkor három gólt jegyző Pető Attila élenjárásával – már 11–7-re húzott el. Pár másodperccel a harmadik játékrész vége előtt Belényesi Dávid emberelőnyös gólja azonban ismét belátható távolságra hozta vissza az UVSE-t. A lilák pedig  elhitték, hogy lehet még keresnivalójuk, Molnár Erik két ötméterest is értékesített, és már csak egy gól volt a különbség a két alakulat között. Az egyenlítéshez Fekete Paolo bravúros ejtése kellett, és miután a KSI csak érvénytelen góllal tudott válaszolni minderre az utolsó másodpercekben, jöhettek az ötméteresek (11–11). Az első öt páros után mindkét csapatból egy-egy játékos rontott, majd az UVSE kapujába becserélt Kokas Gáspár kifogott ellenfelén, a döntőbe jutást érő találatot pedig – az első sorozatban éppen hibázó – Lehoczky András zúdította be (17–16). Az elődöntőket megelőző 5-8. helyért vívott összecsapásokon a Szolnok a Debrecent, az Eger a Vasast győzte le egyaránt 10–9-re. Így vasárnap a hetedik helyért Debrecen–Vasas, az ötödikért Szolnok–Eger, a harmadikért BVSC-Zugló–KSI meccseket a rendeznek, a bajnoki cím sorsa pedig a 16 óra 30 perckor kezdődő FTC–UVSE rangadón dől el. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.