UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-05-30 11:40

Úszás: Bujdosó Zsombor és Cserfalvi Olaf tapasztalatszerzésben és junior-világbajnoki szereplésben bízik a nyáron

Vitathatatlanul a 2004-es korosztály legtehetségesebb hazai úszói közé tartozik Bujdosó Zsombor és Cserfalvi Olaf, akiknek az idén a római junior Európa-bajnokság lesz a főverseny. A közelmúltbeli nehézségekről és a célokról edzőjüket, Lőrinczi Györgyöt kérdeztük.

A legutóbbi, novemberi serdülő országos bajnokságon a Vasas SC nyerte az egyesületek közötti pontversenyt – elsősorban Lőrinczi György csoportjának köszönhetően. Pedig a Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Tschaikov Valentin nevével fémjelzett piros-kék generáció tagjai nem is olyan régen még komoly nehézségekkel küzdöttek, az edzéslehetőségeik is bizonytalanok voltak. Aztán viszont otthonra leltek a nagy múltú fővárosi egyesületben.

Bujdosó Zsombor (jobbra) és Cserfalvi Olaf a junior Eb mellett a korosztályos vb-n is kipróbálná magát Fotó: Bodrogi Tamás/Utánpótlássport
Bujdosó Zsombor (jobbra) és Cserfalvi Olaf a junior Eb mellett a korosztályos vb-n is kipróbálná magát Fotó: Bodrogi Tamás/Utánpótlássport
„Nagy köszönettel tartozunk a Vasas családnak, amiért anno a bajban befogadtak bennünket – kezdte az Utánpótlássportnak Lőrinczi György. – Mindent biztosítanak, ami a felkészüléshez számunkra fontos. Az edzéslehetőségek adottak, el tudtunk menni edzőtáborba, nem volt probléma a versenyeztetés akár belföldön, akár külföldön. Így jutottunk el oda, hogy minden adott az idén a lehető legjobb szereplésünkhöz.” A koronavírus-járvány jelentős nehézségeket okozott Lőrinczi csoportjának is, ám most már úgy tűnik, viszonylag kis veszteségekkel megúszták az úszósportot jelentős mértékben sújtó időszakot. „Mi nem nagyon tudtunk edzeni ebben az időszakban, így három-négy hónap aktív pihenővel telt el. Az eleinte motiváltak voltak az otthoni edzéseken, de néhány hét után hiányoztak nekik azok az ingerek, amelyek az uszodában érik őket. Összességében azt gondolom, hogy mégis jól jöttünk ki ebből az egészből, a versenyzőkön most azt látom, hogy motiváltabbak, mint korábban bármikor.”
Lőrinczi György és csapata új otthonra lelt a Vasasban Fotó: Bodrogi Tamás/Utánpótlássport
Lőrinczi György és csapata új otthonra lelt a Vasasban Fotó: Bodrogi Tamás/Utánpótlássport
A jövő héten tartják az ifjúsági országos bajnokságot Kaposváron, mégis a legnagyobb csúcsformát a júliusi római junior Európa-bajnokságra időzíti a csapat. „Ők még mindig úgymond kicsiként képviselik ezt a korosztályt, vagyis még jövőre is szerepelhetnek az utánpótlás-eseményeken. Éppen ezért az első számú cél az, hogy tapasztalatot gyűjtsenek, Tschaikov Valentin, Bujdosó Zsombor és Cserfalvi Olaf esetében bízhatunk olyan eredményekben, amelyek junior-világbajnoki részvételt jelenthetnek számukra.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.