UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-05-31 19:25

Kosárlabda: az NKA Pécs lett a bajnok a junior fiúk között

A junior fiúk vasárnapi fináléjában a Rátgéber Akadémia kosárlabdacsapata 77–71-re verte a DEAC együttesét a Zsíros Tibor Csarnokban.

Színvonalas és izgalmas mérkőzéseket hoztak a vasárnapi helyosztók a junior fiúk országos döntőjében. A Zsíros Tibor Csarnokban rendezett nyolccsapatos torna fináléját az NKA Pécs és DEAC együttesei játszották.

A pécsiek (feketében) örülhettek a végén Forrás: MKOSZ
A pécsiek (feketében) örülhettek a végén Forrás: MKOSZ
A Rátgéber Akadémia kezdte jobban a találkozót, négy perc után már 11–4-re vezettek. A debreceniek ekkor még azonnal felzárkóztak 13–12-re, viszont ez egyáltalán nem törte meg a mecsekiek ritmusát, mi több a második negyed közepére már nyolc-tíz pontos előny birtokában újra ők kontrollálták a meccset. A nagyszünetet követően tovább folytatódott a Pécs hengerlése, Schmera Gergely (25 pont, 18 lepattanó) és Pifkó Bálint (22 pont, 3 gólpassz) vezetésével perceken belül 16 pontosra hizlalták a fórjukat. Ám a hajdúsági gárda még ekkor sem adta fel, sőt – elsősorban – Kovács Ákos Bence révén (27 pont, 14 pattanó) még három pontra is felzárkóztak a döntő utolsó perceire, de az aranyérem megszerzésére már nem maradt energiájuk, így a bajnoki cím végül az NKA Pécshez került (77–71). A döntő legértékesebb játékosának a győztes együttes centerét, Schmera Gergelyt választották. A finálé előtt játszották a bronzcsatát, amelyben a hazai környezetben szereplő Zsíros Akadémia és a Vasas alakulata volt érdekelt. Az összecsapás fordulatokkal teli negyven percet hozott, a végén pedig drámai befejezéssel. Az első negyedet a Zsíros nyerte hat ponttal, ám a pasarétiek a második játékrészre igencsak lendületbe jöttek, minek köszönhetően 42–36-ra már ők álltak jobban a nagyszünetben. Ezt újabb roham követte a házigazdáktól, akik ezzel 57–54-es előnnyel vághattak neki a végjátéknak. Majd az utolsó szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor a végén jött a csattanó. Lakatos Máté utolsó másodperces triplájával győzött a Vasas, a 72–71-es sikerrel pedig ők állhattak fel a dobogó harmadik fokára. Az ötödik helyért a Sopron magabiztosan verte a Szombathelyt, míg a hetedik helyet végül a Kecskemét szerezte meg a Kaposvár ellen.

A VASÁRNAPI HELYOSZTÓK EREDMÉNYEI: A 7. helyért Kecskeméti KA - Kaposvári SI 93–87 Az 5. helyért Soproni Sportiskola KA/A - FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A 68–58 A 3. helyért Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Akadémia/A 71–72 Döntő DEAC Kosárlabda Akadémia - NKA Pécs/A 71–77 A torna végeredménye: 1. NKA Pécs/A 2. DEAC Kosárlabda Akadémia 3. Vasas Akadémia/A 4. Zsíros Akadémia Kőbánya/A 5. Soproni Sportiskola KA/A 6. FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A 7. Kecskeméti KA 8. Kaposvári SI A torna All-Star csapata: Pafféri Péter (Zsíros Akadémia Kőbánya/A) Kelemen Ádám (Vasas Akadémia/A) Kovács Ákos Bence (Debreceni Kosárlabda Akadémia) Schmera Gergely (NKA Pécs/A) Pifkó Bálint (NKA Pécs/A) A döntő MVP-je: Schmera Gergely (NKA Pécs/A)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.