UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-06-01 15:49

Vívás: három korosztályban két egyéni és hat csapatbajnoki cím kelt el

A serdülő tőrözők egyéni országos bajnokságán Kollár Anna és Gergely Zoltán szerzett aranyérmet – a kadét-, valamint juniorkorú kardozók csapat ob-n vettek részt.

A múlt hét végén két fegyvernemben is országos bajnokokat avattak az utánpótláskorú vívók között. A serdülő tőrözők a Törekvés SE csarnokában léptek pástra az egyéni és a csapatérmekért, míg a kadét- és a juniorkorú kardozók a Vasas Kovács Pál vívótermében vettek részt csapatbajnokságon. A serdülők tőr ob-ján a fiúk között a TUS 14 éves ígérete, Rubin Mattia magabiztosan menetelt a döntőig, és igen közel került ahhoz, hogy miután a kadétok bajnokságán ezüstöt, a juniorok viadalán pedig bronzot szerzett, a legfényesebb érem is a nyakába kerüljön. A másik ágon viszont a Halásztelki BSE 15 éves vívója, a tavalyi újoncbajnok Gergely Zoltán is remek formát mutatott, melyet az aranycsatára sikerült átmentenie, és végül 15:13-ra nyerte meg a döntőt Rubin ellen. A harmadik helyen Bányik Natánael Ruben és Zsögön Andor zárt.

Kollár Anna a serdülő tőrözők között is országos bajnok lett Fotó: Bodrogi Tamás
Kollár Anna a serdülő tőrözők között is országos bajnok lett Fotó: Bodrogi Tamás
A lányok között a még újoncnak számító, 2007-es születésű Kollár Anna favorithoz méltóan szerepelt. A Törekvés SE reménysége egy héttel korábban a saját korosztályában lett bajnok, de márciusban a kadétok között is nyert, a junior ob-n pedig az előkelő harmadik helyen végzett. Ezúttal a serdülődöntőben a hódmezővásárhelyi Csomorkány SE-t képviselő, végig nagyszerűen teljesítő 14 éves Papp Jázmint győzte le 15:13-ra. A bronzérmet Badár Szonja és Szeverényi Sára érdemelte ki. Másnap a fiú csapatversenyben a Törekvés hazai „pályán” küzdő egysége a döntőben Borka Márton, Terdy Márk, Tymcsák Levente, Zsang Kvinze felállásban győzte le a Budapesti Honvédot 45:34-re, míg a bronzérem a halásztelkieké lett. A lányok mezőnyében már a Halásztelek volt a legjobb: a Badár Szonja, Bartus Claudia, Polonyi Petra, Tóth Léna alkotta csapat a nagy izgalmakat hozó fináléban 45:43-re nyert a Törekvés ellen. A harmadik helyen a Csomorkány zárt.
Az UTE junior kardcsapatának öröme Forrás: hunfencing.hu
Az UTE junior kardcsapatának öröme Forrás: hunfencing.hu
A kadétok kardcsapatbajnokságán a Vasas mindkét nemben otthon tartotta a bajnoki trófeát. A pasaréti ob-n a házigazdák a fiúk és a lányok között is a BVSC-vel vívták a döntőt. Végül a Bíró Huba, Dallos Benedek, Hegyi Barnabás, Vigh Benedek négyes 45:43-as, a Bende Barbara, Bognár Liza, Domonkos Emese, Spiesz Anna összetételű alakulat 45:28-as sikerrel lett aranyérmes. A bronzérem a fiúk között a TFSE, a leányversenyben az Interfencing Debrecen fiataljainak járt. A Vasas a juniorok között is mindkét nemben döntőzött, viszont újabb bajnoki címnek már nem örülhetett. A piros-kékek fiúcsapatát a döntőben az UTE igen kiegyensúlyozottan teljesítő Fröhlich Bálint, Kaiser Balázs, Nagy Kristóf, Urbán Tamás fémjelezte együttese múlta felül 45:21-re, míg a leánydöntőben a BVSC kettes számúra keresztelt, Brassai Dorottya, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca alkotta triója nyert 45:34-re. A harmadik helyet itt is, ott is a Honvéd szerezte meg. A serdülő tőr ob eredményei ITT, a kadét és junior kard csapat ob eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.