UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-06-02 14:50

Kosárlabda: Janzsó Alíz MVP-teljesítménye is kellett a soproniak U14-es bajnoki címéhez

Az elmúlt hétvégén a Darazsak Sportakadémia leány kosárlabdacsapata nyerte az U14-esek budapesti országos döntőjét. A győztes soproni együttes legjobbjával, Janzsó Alízzal és a sikergárda trénerével, Stoics Judittal beszélgettünk.

Vasárnap rendezték a Gabányi László Sportcsarnokban a serdülő leány kosarasok országos bajnoki fináléját. A döntőben a Darazsak Sportakadémia alakulata magabiztosan, 76-58-ra verte az NKA Pécset. Azonban az aranyérem megszerzése előtt a szombati elődöntőben csupán néhány ponton múlott, hogy a soproniak helyett a BEAC-Újbuda jut tovább, ám végül a 86-81-re Stoics Judit tanítványai diadalmaskodtak. Mind a legjobb négy között, mind a fináléban Janzsó Alíz zárta a mezőny legeredményesebbjeként a találkozót. A döntő legértékesebb játékosának is megválasztott soproni fiatallal beszélgettünk a siker után. „A BEAC elleni elődöntő beillett kvázi előrehozott finálénak, hiszen az egész évadban ők voltak a legnagyobb riválisaink. Ebben a bajnokságban összesen csupán két alkalommal kaptunk ki, mindkétszer az újbudaiaktól. Bár a vereségek után többször megvertük őket a tavaszi szezonban, úgy készültünk, hogy mindenképpen kemény csata várható. Ez be is igazolódott, a végletekig kiélezett meccsen végül mi nyertünk. Azt hiszem, a hosszabb kispadunk volt a döntő faktor, nagyon hasznosan szálltak be a cserejátékosaink is, átlendítették a csapatot a holtpontokon” – nyilatkozta Alíz, a soproniak MVP-teljesítményt nyújtó játékosa az Utánpótlássportnak.

Janzsó Alíz (sárgában) MVP-produkciót nyújtott az U14-esek fináléjában Forrás: MKOSZ
Janzsó Alíz (sárgában) MVP-produkciót nyújtott az U14-esek fináléjában Forrás: MKOSZ
A másnapi aranymérkőzésen egészen a harmadik negyed végéig szorosan alakult a küzdelem a pécsi és a soproni együttes között. Ám ekkor Janzsó Alíz (24 pont) és Völgyi Lili (16 pont) vezérletével a Darazsak végérvényesen eldöntötték a maguk javára a trófea sorsát. „A Rátgéber Akadémia játékosai iszonyatosan tudnak küzdeni, és sokáig nagyon jól tartották magukat. A korábbi ellenfeleik szerintem lebecsülték őket, az is lehetett a végzetük. Mi nem estünk ebbe a hibába; amikor igazán kellett, odakoncentráltunk, ezzel pedig összejött a bajnoki cím. Az egész évadban erre a hétvégére készültünk, és szerencsére nekem is sikerült a legjobb formámat nyújtanom.” Janzsó 24 pontja mellett 15 lepattanóval, három szerzett labdával és két blokkal is hozzájárult a diadalhoz. De vajon a győztes gárda edzője, Stoics Judit miben látja a siker kulcsát? „Most rendkívül tehetséges korosztály jött össze nálunk. Megvannak a vezéregyéniségek, és melléjük remekül illeszkednek a kiegészítő emberek. Alíz személyében például kifejezetten jó, versenyző típusú játékost ismertem meg, aki nagyon motiváltan játszott az elmúlt hétvégén, sokszor a nehéz pillanatokban is magára vállalta a felelősséget. Emellett hasonló pozitívumokat mondhatok el Völgyi Liliről, aki szintén bekerült a torna All-Star ötösébe” – fogalmazott a csapat trénere. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.