UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-06-03 20:18

Asztalitenisz: a fiatalok halmozzák az érmeket a gödöllői felnőtt országos bajnokságon

A 19 éves asztaliteniszező, Terék Norbert partnerével aranyat nyert a férfi párosban, míg a dobogó második és harmadik fokán is fiatalok állhattak. Emellett az egyaránt ifjúságikorú Dari Helga és Fejős Anna kettőse az elődöntőig jutott a női párosok között a Gödöllőn zajló felnőtt országos bajnokságon.

Június 2-4. között tartják a nemrégiben átadott gödöllői asztalitenisz-csarnokban a felnőttek országos bajnoki viadalát. Az első versenynapon a férfi párosok kezdtek, amelyben a három érmet is begyűjtöttek a fiatalok. A 19 éves Terék Norbert a rutinos Vitsek Ivánnal az oldalán öt szettben nyerte a finálét a 19 éves Kishegyi Ákos és a 17 éves Ócsai Máté duója ellen. Emellett Huzsvár Erik (17) és Szántosi Dávid (15) párosa is eljutott az elődöntőig, így bronzéremmel zártak.

Remekelnek a fiatalok Gödöllőn Forrás: MOATSZ
Remekelnek a fiatalok Gödöllőn Forrás: MOATSZ
Kishegyi az egyéniben is továbbfolytatta remek játékát, előbb a selejtezőből csoportelsőként került a főtáblára, majd ott két mérkőzésen is diadalmaskodott, ezzel pedig már az elődöntőben találta magát. A legjobb négy küzdelmeit péntek délután rendezik. Terék is eljutott a negyeddöntőig, azonban ott Timafalvi Gergővel szemben alulmaradt. Csütörtökön a nők következtek, és léptek asztalhoz a magyar bajnoki címért. Előbb a párosok versenyét rendezték, itt sem maradt el az utánpótláskorúak jó szereplése. Az ifjúsági válogatott Dari Helga-Fejős Anna kettős a legjobb négyig meg sem állt, ott végül a fiatalok három játszmában kikaptak a Fehér-Harasztovich egységtől, ezzel a dobogó haramdik fokán végeztek. A délutáni egyéni viadalban a korosztályos játákosok közül Laskai Írisz ment a legtovább, aki egészen a negyeddöntőkig jutott, majd a nyolc között Imre Leila jelentette neki a végállomást. További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.