UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-06-03 09:04

Torna: a sérülésekkel teli évek után Makai Lilla ismét a legjobbját nyújtotta az egyéni összetett ob-n

Az elmúlt hétvégén Budapesten lezajlott ifjúsági leány országos bajnokságon a DKSE fiatal tornásza, Makai Lilla győzött az egyéni összetett versenyben.

A közelmúltban rendezték az ifjúsági leány tornászok elmúlt félévének legfontosabb versenyét, az országos bajnokságot. Május utolsó szombatján tartották az egyéni összetett viadalt, míg vasárnap a szerenkénti döntőket. Az előbbi versenyben a Dunaújvárosi KSE 2006-os születésű tehetsége, Makai Lilla diadalmaskodott 49.600-as összpontszámmal. Makai az első helyen végzett korláton, másodikként zárt gerendán, emellett talajon harmadik, ugrásban pedig negyedik lett a szombati versenynapon. „Előzetesen nem fogalmaztam meg magammal szemben elvárást a helyezésre vonatkozóan, kizárólag arra koncentráltam, hogy sikeres gyakorlatokat hajtsak végre, a lehető legkevesebb hibával. Úgy érzem, nagyjából ezt meg is valósítottam, négy szerből hármon elégedett vagyok a teljesítményemmel, ami az egyéni összetettet illeti. Furcsán hangozhat, de pont korláton – amiben első lettem – maradt bennem némi hiányérzet. Belehibáztam, ezért végül egy egész pontot levontak, és emiatt nem jött össze az áhított ötven feletti összpontszám sem” – nyilatkozta a reménység az Utánpótlássportnak.

Makai Lilla nyerte az ifjúsági egyéni összetett ob-t Fotó: Bodrogi Tamás
Makai Lilla nyerte az ifjúsági egyéni összetett ob-t Fotó: Bodrogi Tamás
Lilla elsősorban a korlát- és a gerendagyakorlat precíz végrehajtására koncentrált, talajon való remeklése némileg saját magát is meglepte. Az ugrásban azonban lábujjsérülés hátráltatta. „Ugyan nem vagyok maximálisan elégedett a teljesítménnyel, ám az elmúlt évek sérülései után ez is remek eredmény, hiszen immár két éve nem sikerült ilyen magas összértékű pontszámot tornáznom. Nagyon örültem annak, hogy a korlát mellett a gerendán is határozott, bizonytalanságoktól mentes gyakorlatot mutattam be, ami mindkét napon végül ezüstérmet ért. Emellett talajon is bizonyítottam, pedig nem tartozik az erősségeim közé. A szombati harmadik helyezés kicsit meglepett, bíztam benne, hogy a vasárnapi szerenkénti döntőben is megtudom ismételni, és felállhatok a dobogóra, de a negyedik hellyel sem vagyok csalódott. Ami igazán bosszantott az a vasárnapi korlát gyakorlatom. Bár szombaton első lettem korláton, a minimális rontás után még inkább görcsössé váltam másnapra, éppen emiatt több elemet is rosszul csináltam meg, végül ott így nem jött össze a dobogó sem.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.