UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-06-04 18:48

Kosárlabda: a sérülések sem állították meg Schmera Gergelyt és a pécsi juniorokat

Az elmúlt hétvégén az NKA Pécs kosárlabdacsapata 77–71-re verte a DEAC együttesét a junior fiúk országos bajnoki fináléjában. A döntőben MVP-teljesítményt nyújtó Schmera Gergelyt több sérülés is hátráltatta, ám az aranyérem megszerzése mindenért kárpótolta.

A közelmúltban rendezték a junior fiúk nyolccsapatos országos bajnoki döntőjét a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A bajnoki címet az NKA Pécs alakulata szerezte meg a Debreceni EAC legyőzésével. A finálé legértékesebb játékosának választott, Schmera Gergellyel beszélgettünk. „Nehéz dolgunk volt, hiszen az egyik meghatározó, játékosunk, Kazy Balázs sérülés miatt nem állt rendelkezésre az egész ob-döntőben, így hiába jutottunk be elsőként a nyolcas tornára, alaposan meg kellett küzdenünk az aranyéremért. Igyekeztünk szétosztani Balázs feladatait, és szerencsére többen előléptek, hogy magukra vállalják a felelősséget. Pifkó Bálint és Meszlényi Róbert is remek formát mutattak, én pedig próbáltam azzal segíteni a gárdát, amiben igazán hasznos lehetek. Minél több lepattanót szedni, és uralni a gyűrű környékét” – nyilatkozta a center tehetség az Utánpótlássportnak.

A két évvel ezelőtti kadétbajnoki cím után a juniorok között is az NKA Pécs lett bajnok Forrás: Rátgéber Akadémia
A két évvel ezelőtti kadétbajnoki cím után a juniorok között is az NKA Pécs lett bajnok Forrás: Rátgéber Akadémia
A Kaposvár elleni negyeddöntőt, illetve a Vasassal szembeni előddöntőt is magabiztosan nyerték a mecsekiek. Majd a Rátgéber növendékeknek a DEAC következett a vasárnapi aranymérkőzésen, ott is sokáig úgy tűnt, hogy sima pécsi győzelem lesz, a harmadik negyed közepén már 16 ponttal is vezettek Schmeráék, ám ekkor a debreceni gárda minden erő tartalékát megmozgatva visszajött a végjátékban három pontra. „Ekkor kicsit eluralkodott a pánik csapaton, hiszen az egész hétvégén ebben a hét percben játszottunk a leggyengébben. Eközben a Debrecen pedig a döntőben csak ebben az időszakban játszott jól. Szerencsére sikerült végül lehiggadnunk. Meszlényi dobott egy hármast, míg én két kettest, ezzel pedig végleg eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percekben még egy sérülés is közbeszólt, részlegesen megszakadt a vádlim, ám ez sem jelentett akadályt. Az adrenalin olyan erősen dolgozott bennem, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy lejövök. Hatalmas volt az öröm a végső dudaszó pillanatában, ez a bajnoki cím kiváló visszaigazolás, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét, illetve sikerült bebizonyítani, hogy csapategységgel lehet pótolni a kiesőket is.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.