UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-06-04 09:05

Sportlövészet: a juniorok túlteljesítették az elvárásokat az Eb-n

Győrik Csaba szövetségi kapitány úgy látja, biztató a sportlövészet jövője a juniorok kiváló Európa-bajnoki szereplése alapján.

Mint arról már beszámoltunk, a sportlövők eszéki Európa-bajnokságának juniorversenyeiben szokás szerint remekeltek a magyar ígéretek. Az érmeket halmozó fiatalok teljesítményét Győrik Csaba szövetségi kapitány értékelte.

A légpuskás lányok öröme Forrás: ISSF
A légpuskás lányok öröme Forrás: ISSF
„A juniorok már szokásos módon felülmúlják az elvárásokat – kezdte a szakember. – Ez Eszéken is így volt, ahol tíz érmet szereztek. Nagyon biztató a sportág jövője szempontjából, hogy egyéni olimpiai számban négy érmet is nyertünk. Mészáros Eszter légpuskában ezüstérmes lett, az 50 méteres összetett számban pedig Európa-bajnok. Ahogyan a fiúknál Hammerl Soma is aranyérmet nyert az 50 méteres 3x40 lövéses puskaszámban. Soma parádés döntőt mutatott be, csak azt sajnáltam, hogy az alapversenyben nagyon rosszak voltak az időjárási viszonyok. Kíváncsi lettem volna, hogy ideális körülmények mellett milyen eredményt lő. A mindössze 17 éves Jákó Miriam a felnőtt légpisztolyban éppen hogy lemaradt a döntőről, de a junior sportpisztolyban bronzérmet szerzett. Élete első Eb-jén mindent megcsinált, amit előtte megbeszéltünk és kiválóan szerepelt a döntőben. A vegyes párosban és csapatban szerzett érmek pedig csak a habot jelentik a tortán. Visszatérve a tokiói kvótás puskás Mészáros Eszterre: a közelmúltban érettségizett, nála kihasználtuk azt, hogy még juniorkorú, és a korosztályában versenyezhetett. Mint a példa mutatja, nagy sikerrel.” Győrik Csaba a felnőttek között a kvótaszerzés reményében induló Dénes Eszterre is kitért. „Dénes Eszter bejutott a felnőtt légpuska fináléjába, de a hatodik hely kevés volt, arany vagy ezüst kellett az ötkarikás kvótához. Van ilyen, ő még nagyon fiatal, hatalmas tehetség, és ha így folytatja, akkor nem kérdés, hogy Párizsban ott lesz. Az lehet az ő olimpiája. Ne legyünk amiatt szomorúak, hogy ez most nem sikerült.” További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.