UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-06-07 14:15

A németek nyerték a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságot

Németország Lukas Nmecha góljával 1–0-ra legyőzte Portugália válogatottját, ezzel megnyerte a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét.

Vasárnap este, Ljubjana városában csapott össze a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság két döntőse, Németország és Portugália. Mindkét csapat szoros mérkőzést vívott a fináléba kerülésért: a németek Hollandiát verték 2–1-re, míg a portugál válogatott a spanyolokkal csapott össze, a meccsen pedig Jorge Cuenca öngólja döntött a 80. percben. A forgatókönyv a fináléban is hasonlóan alakult, mint a két elődöntőben; kiélezett meccset láthatott a közönség, nehezen bírtak egymással a felek. Aktívabbnak, dominánsabbnak talán a németeket lehetett nevezni, aki többször kísérleteztek lövésekkel, és valamivel a helyzeteik is veszélyesebbek voltak. A félidő előtt a pirosban játszó portugálok Wirtz kapufája után kerültek majdnem hátrányba, a labda azonban szerencséjükre a gólvonal elé pattant le.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós
A tizenöt perces szünetet követően a németek akarata szerint folytatódott az összecsapás: a 49. percben a felfutó jobbhátvéd, Ridle Baku ugratta ki gyönyörűen a már korábban is veszélyes Lukas Nmechát, aki a kapust is becsapva gurított a hálóba. Mint kiderült, több gól nem született a mérkőzésen, így a német válogatott története során harmadik alkalommal vehette át a legjobbnak járó kupát az U21-es Európa-bajnokságok történetében; a portugálok továbbra is várnak az első aranyérmükre. A torna gólkirálya, Lukas Nmencha második alkalommal döntött el korosztályos Eb-döntőt, a szenvedő felek akkor is a portugálok voltak. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.