UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-06-08 15:49

Kézi: nagy sikert aratott a serdülő fiúválogatott Németországban, ám a szövetségi edző szerint túlértékelni sem kell az eredményt

A házigazda németeket, a franciákat és a lengyeleket megelőzve nyerte meg a Ruhr Games nemzetközi tornát a serdülő fiú kézilabda-válogatott. A csapat szövetségi edzőjével, Kopornyik Zsolttal értékeltük a sikert.

Jól hangzik, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a németeket, a franciákat és a lengyeleket megelőzve négycsapatos tornát nyer. Még akkor is, ha nem valódi tétmeccsekről és nem felnőtt, hanem serdülőkorosztályról van szó. A hétvégi Ruhr Games elnevezésű nemzetközi viadalnak azonban már csak azért is kiemelt jelentősége volt, mert a júliusra tervezett U17-es nyílt Európa-bajnokságot törölték. Így a bochumi torna lett a nyár fő eseménye a magyar csapatnak.

A serdülőválogatott remek játékkal lett első a Ruhr Games nemzetközi tornán
A serdülőválogatott remek játékkal lett első a Ruhr Games nemzetközi tornán
„Ezeket a találkozókat, eredetileg edzőmeccseknek terveztük, ám az Európa-bajnokság törlése miatt talán még fontosabb lett – kezdte az Utánpótlássportnak Kopornyik Zsolt szövetségi edző. – Még a Ruhr Games előtt játszottunk a szlovákokkal egy három félidős mérkőzést, ez azért volt fontos, hogy a fiúk átessenek a tűzkeresztségen, felhúzzák először a címeres mezt. Utána utaztunk el Németországba erre a rangos tornára, amelyen természetesen rengeteg új inger érte őket. Szoros volt a mezőny: a franciák egy nyitottabb védekezést alkalmaztak, a németek a szokásos, erős masszív kézilabdájukat játszották, a lengyeleken pedig játszott, hogy rengeteget fejlődtek az utóbbi időben. Örülünk a tornagyőzelemnek, és annak is, hogy ilyen jó csapatok ellen végig partiban voltunk. Sokat visszakaptunk a meccseken abból, amit korábban gyakoroltunk.” A serdülőválogatott szakvezetője szerint természetesen boldognak kell lenni a tornagyőzelem miatt, de közben nem szabad messzemenő következtetéseket sem levonni. „Azt gondolom annak ellenére, hogy milyen kevés mérkőzést játszottak a srácok az utóbbi időben, megmutatták, vannak tehetségei a magyar kézilabdának, és nagy jövője lehet ennek a korosztálynak is. Külön örültünk neki, hogy sok dicséretet kaptunk az együttes játékára külföldi szakemberektől.” Ezek után szép reményekkel utazhatna az együttes a svédországi U17-es nyílt Európa-bajnokságra is, azonban a kontinenstornát – mint már néhány hete ismert – törölték. „Ez természetesen nagyon fáj mindenkinek. A fiúk a bajnokságok lezárása után csillogó szemmel készültek, volt előttük cél, sajnos az is elveszett. De lesz még egy dupla felkészülési meccsünk a hétévgén a szerbek ellen. Megbeszéltük, hogy ami Németországban történt, már történelem, újra maximális alázattal és koncentrációval kell teljesítenünk.”

Ruhr Games, fiú serdülő felkészülési torna, Bochum, Németország Eredmények: Magyarország-Franciaország 35-29 Németország-Lengyelország 27-25 Németország-Magyarország 32-29 Franciaország-Lengyelország 31-29 Magyarország-Lengyelország 38-27 Németország-Franciaország 24-27 A torna végeredménye (zárójelben az azonos pontszámmal végzett csapatok egymás elleni gólkülönbsége): 1. Magyarország 4 p (+3), 2. Németország 4 p (0), 3. Franciaország 4 p (-3), 4. Lengyelország 0 p

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.