UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 27.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-06-10 14:30

Motorsport: Kovács Bálint rajthoz áll a Le Mans-i 24 óráson

Kovács Bálint, a H-Moto Team 19 éves gyorsaságimotorosa rajthoz áll a hétvégén sorra kerülő legendás Le Mans-i 24 órás világbajnoki futamon.

A 19 éves gyorsaságimotor-versenyző, Kovács Bálint menedzsmentjének csütörtöki közleménye szerint a magyar fiatal rajthoz áll a hétvégén sorra kerülő legendás Le Mans-i 24 órás világbajnoki futamon, ráadásul az Endurance-világbajnokság legutóbbi szezonjában negyedik Wojcik Racing Team versenyzőjeként olyan világsztároknak lesz a csapattársa, mint a kétszeres Superstock 1000 FIM-kupa nyertese, Sylvian Barrier, illetve a Supersport-világbajnokság 2017-es szezonjában futamgyőztes, összetettben negyedik Sheridan Morais – adta hírül az MTI.

Kovács Bálint rajthoz áll a La Mans-i 24 óráson Fotó: H-Moto Team
Kovács Bálint rajthoz áll a La Mans-i 24 óráson Fotó: H-Moto Team
 „Ezért az esélyért dolgoztunk keményen! Sokan vagyunk, akik Bálint mögött azért dolgozunk, hogy ő sikeres legyen, és ez a lehetőség bizonyíték a számunkra, hogy van értelme a munkánknak. Mindenkinek köszönöm, aki segített az eddigiekben, hogy idáig eljussunk! Szakmailag óriási előrelépés mindez Bálintnak, és teljesen nyugodt vagyok, mert tudom, hogy felkészült erre a feladatra is” – jelentette ki Kelemen Krisztiána H-Moto Team tulajdonos-csapatfőnöke. Kovács idén a Spanyol Superbike bajnokságban versenyez, amelyben két versenyhétvégét követően összetettben az első helyen áll az Open 1000-es kategóriában. „Ahogy mondani szokták, a nagy lehetőségek úgy jönnek hirtelen, mint a derült égből a villámcsapás. Mostanában teszteltünk, amikor Michael Filla odajött hozzám, és szólt, hogy az EWC-ben szereplő csapatának kell majd egy ember a későbbiekben. Megnéztük a versenynaptáram, és a szeptember 18-19-én Bol d'Or-ban rendezendő futamon rajthoz tudok állni. Majd másnap rám írt, hogy már Le Mans-ban is szükség lenne rám, ráadásul a Superbike kategóriában” – mondta Kovács Bálintaki szerint hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan eredményes istálló, mint a Wojcik Racing Team számít rá, és olyan versenyzők csapattársa lehet, mint Barrier vagy éppen Morais. „Nagyon várom már a hétvégét, hiszen tavaly nem jött össze az indulás, most a sors kárpótol mindenért. Egyelőre csak erre a versenyre koncentrálok, ám a hosszabb távú együttműködés sincs kizárva” – fogalmazott Kovács, aki hozzátette, ha sikerül megállapodniuk a lengyel csapattal, akkor Bol d'Or-ban vélhetően újra rajthoz állhat az Endurance-világbajnokságon. További korosztályos híreink MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.