UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-06-13 16:24

Birkózás: Lévai Tamás az orosz legendát Vlaszovot legyőzve ezüstérmes lett Varsóban

A héten Varsóban zajlik az olimpia előtti utolsó rangsorverseny mindhárom birkózó szakágban. A kötöttfogásúak 77 kg-os súlycsoportjában az utánpótláskorú Lévai Tamás az elődöntőben bravúros körülmények között nyert az orosz legenda, Roman Vlaszov ellen, ám a fináléban ezt követően kikapott a szintén orosz Abujazid Mancigovval szemben, így ezüstérmesként zárt – adta hírül az MBSZ.

Hatalmas magyar birkózó siker született az UWW-rangsorversenyén Varsóban, hiszen a kötöttfogású férfiak küzdelmében a még utánpótláskorúnak számító Lévai Tamás második helyen végzett a 77 kilogrammosok között, a menetelése során óriási skalpot begyűjtve a sportág ikonját, Vlaszovot is megverte.

Lévai Tamás öröme Vlaszov legyőzése után Forrás: MBSZ / UWW
Lévai Tamás öröme Vlaszov legyőzése után Forrás: MBSZ / UWW
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szombati versenynapon – a közelmúltban 82 kilóban U23-as Eb-ezüstérmes – most a 77 kilósok közé visszafogyasztó Lévai Tamás szenzációs sikert ért el, hiszen két győztes mérkőzés után az elődöntőben két alkalommal is kivédekezte a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok orosz Roman Vlaszov lenti támadásait, végül 1-1-re, később szerzett ponttal diadalmaskodni tudott a sportági legendával szemben. A fináléban aztán jöhetett a másik orosz, a világ- és Európa-bajnok Mancigov, akivel már nem bírt a magyar junior Európa-bajnok, ezzel ezüstérmes lett.

A 77 kilós kötöttfogású Lévai Tamás mérkőzései Varsóban: Selejtezők: Lévai Tamás – Patryk Bednarz (lengyel) tus 5-0-nál Negyeddöntők: Lévai Tamás – Sakke Purolainen (finn) 5-2 Elődöntők: Lévai Tamás – Roman Vlaszov (orosz) ’1-1 (később szerzett ponttal) Döntők: Abujazid Mancigov (orosz) – Lévai Tamás 9-0

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.