UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-06-13 17:46

Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka a leogangi vk-állomáson is dobogós

Az olimpiára készülő 19 éves Vas Kata Blanka a második helyen ért célba Leogangban rendezett hegyikerékpáros világkupaverseny U23-as mezőnyében.

Vasárnap a hegyikerékpárosok világkupa-sorozatának az osztrák Leogangban rendezett állomásán remekelt Vas Kata Blanka. Az SD Worx csapatának 19 éves kiválósága az U23-as versenyben többek között Buzsáki Virág és Schmidel Regina mellett volt érdekelt. A velo.hu beszámolója szerint a tavalyi világbajnokságról jól ismert 3,6 kilométer hosszú, 210 méternyi szintet tartalmazó igencsak saras pályán négy kör várt az U23-as női futam közel ötven résztvevőjére.

Vas Kata Blanka a leogangi vk-állomáson is dobogós Forrás: velo.hu
Vas Kata Blanka a leogangi vk-állomáson is dobogós Forrás: velo.hu
A rajtot követően a hazai Mona Mitterwallner (Trek-Vaude) ragadta magához a kezdeményezést, s végül bő egy perc előnnyel meg is nyerte a versenyt a végig kiválóan küzdő Vas előtt. A magyar bringás ezzel 70 világranglista pontot is begyűjtött – harmadikként a dán Caroline Bohe (Ghost Factory Racing) ért célba. Buzsáki a 16. helyen (+ 6:49) érkezett, ezzel 10 UCI-pontot szerzett, míg Schmidel a 33. (+ 12:26) lett. Az olimpiára készülő Vas szeretne minél jobb formába kerülni az ötkarikás játékokig. Az olimpiával kapcsolatban nemrég így nyilatkozott honlapunknak: „Az év elején, amikor a koronavírus is elért, nem gondoltam, hogy összejöhet az olimpiai szereplés. Kicsit el is engedtem az egészet, és azzal nyugtattam magam, hogy később lesz még lehetőségem rá. Aztán az első világkupán – magamat is meglepve – harmadik lettem. Most sem érzem, hogy jó formában lennék, de az eredmények mást mutatnak. Gyerekkorom óta az olimpiai részvétel volt az álmom, és most vártam volna némi megkönnyebbülést magamtól. De a helyzet az, hogy egyre nyugtalanabb és izgatottabb vagyok. Az elképzelt felkészülésen nem kell változtatni, B tervünk csak arra az esetre volt, ha nem indulhatok az olimpián.” További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.