UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-06-18 17:58

Birkózás: Elekes Enikő az aranyért utazott Szamokovba – lehengerlő produkcióval pedig megszerezte azt

Remekül alakult magyar szemszögből a Szamokovban zajló kadét birkózó Eb csütörtöki versenynapja, hiszen Nyikos Veronika (73 kg) bronzérme mellett Elekes Enikő (65 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az újdonsült kadét Európa-bajnokot kérdeztük a győzelem után.

A három év óta veretlen serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő meggyőző teljesítményt nyújtva technikai tussal, 11-1-re nyert az ukrán Darja Konsztantinova ellen a bulgáriai kadét Európa-bajnokság döntőjében a 65 kilogrammosok mezőnyében. A KIMBA immáron kétszeres Eb-aranyérmesét kérdeztük a diadalt követően. „Éreztem a verseny előtt, hogy kiváló formában vagyok, ideálisan zajlott a felkészülés, és bíztam benne, hogy jól fog menni a birkózás Bulgáriában is. Úgy utaztam ki, hogy egyértelmű célom az aranyérem. Bár ezelőtt még nem indultam nemzetközi színtéren a kadét korosztályban, tudtam, hogy komoly riválisok jöhetnek majd szembe, ám szerencsére minden jól alakult végül.”

Balról: Gyurasits Csaba (szövetségi edző), az aranyérmes Elekes Enikő, a bronzérmes Nyikos Veronika és Bóna Dániel (szövetségi edző) Forrás: MBSZ
Balról: Gyurasits Csaba (szövetségi edző), az aranyérmes Elekes Enikő, a bronzérmes Nyikos Veronika és Bóna Dániel (szövetségi edző) Forrás: MBSZ
Elekes a négy találkozójából kettőt magabiztosan – köztük a döntőt is – technikai tussal fejezte be, emellett a negyeddöntőben kétvállra fektette a lengyel Nowosadot. Egyedül az orosz Cserniskova ért ellene két pontot, de végül őt is 7-2-re verte a fináléba jutásért. „Kívülről úgy tűnhetett, hogy valamennyi meccsem viszonylag sima eredményt hozott, de én minden ütközetben iszonyatosan elfáradtam. Emellett minden egyes csata kemény küzdelem volt önmagammal is, hogy legyőzzem a korlátaimat, és kihozzam magamból a legjobbat. Nagyon boldog vagyok most ezzel az aranyéremmel. Remélhetőleg, egy hónap múlva a hazai közönség előtt, a budapesti világbajnokságon megtudom ismételni ezt a produkciót. Ott azért nyilvánvalóan még erősebb mezőny fog összegyűlni, így az elsődleges célomként a vébén a dobogót tűzöm ki.” Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.