UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-06-19 13:23

Öttusa: kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt

A Mol Alapítvány által is támogatott 16 éves öttusázó, Tamás Botond reméli, hogy a korosztályos világversenyeken is hasonlóan eredményes lesz, mint itthon.

Tavaly év vége óta ahány versenyen elindult az U17-es korosztályban, annyit nyert meg itthon az UTE 16 éves öttusázója, Tamás Botond. Ezek között válogatóviadalok és maga az országos bajnokság is szerepel, de a 2005-ben született ígéret az U19-esek ob-ján is bronzérmet érdemelt ki, és a juniorokén is az előkelő hetedik helyen végzett. Véleménye szerint azonban nem az év első felében mutatott teljesítmény lesz a mérvadó az idén.

Kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt
Kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt
„Örülök az érmeknek, de az eredmény az első félév során nem volt elsődleges. A következő két hónapban jön majd a jelentős munka, hiszen augusztus végén, szeptember elején Európa- és világbajnokságot is rendeznek a korosztályom számára. Az első félévben inkább olyan számokra helyeztem a hangsúlyt, mint a vívás, hiszen jövőre már U19-es leszek, és minden versenyen nagy jelentőséggel bír majd. Szerencsére az utóbbi alkalmakkor már egészen jól ment az idősebbek között. Bár az U19-es ob-n pont a vívással nem voltam elégedett.” A korosztályos világversenyek időpontjait a járványhelyzet miatt többször is módosították már. Tibolya Péter tanítványa bízik benne, ezúttal a felkészülés során elvégzett munkát világeseményen is kamatoztathatja majd. „Most két hét pihenőt kaptam, aztán elkezdődik a kemény munka. A fizikai számok előtérbe kerülnek, de mind az öt számban lesznek edzéseim. Így, hogy nincs iskola, sokkal könnyebb lesz összehozni az edzéseket. A várakozásokról nehéz bármit is mondani, hiszen nem ismerem az ellenfeleket. Remélem, az itthoni teljesítményemmel kint is sikeres lehetek. Abban is bízom, most már nem halasztják el a versenyeket, és nagyjából két év után újra nemzetközi porondon szerepelhetek. A felkészülésem rendben halad. Az eredményesség egyik kulcsa lehet, hogy a klubban nagyszerűen vannak összehangolva az edzések.” Hogy Botond elérje a céljait, abban a Mol Alapítvány is igyekszik segíteni. A szervezet támogatásából vívóruházatot és futóórát is vásárolhatott a fiatal sportoló. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.