UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-06-21 17:55

Úszás: Kós Hubert mellett Veres Laura is indulhat a tokiói olimpián

Sós Csaba szövetségi kapitány kihirdette a tokiói olimpiára utazó úszócsapatot, amelyben végül két utánpótláskorú versenyző is helyet kapott.

Ha a FINA jóváhagyja, 36 magyar úszó és két nyíltvízi úszó indulhat a tokiói olimpián – áll a MÚSZ közleményében, miután az elnökség jóváhagyta Sós Csaba szövetségi kapitánynak az edzőbizottság által is megerősített előterjesztését.

Veres Laura a felnőtt Eb után az olimpián is bizonyíthat a 4x200 m-es gyorsváltóban Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Veres Laura a felnőtt Eb után az olimpián is bizonyíthat a 4x200 m-es gyorsváltóban Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Ráadásul két utánpótláskorú versenyzői is erősítheti a magyar csapatot. Az eddig sem volt kérdéses, hogy az UTE 18 éves versenyzője, Kós Hubert a 200 m vegyes junior-világcsúcstartójaként természetesen már korábban „védettnek” minősült. Az újdonság a Gyulai Várfürdő mindössze 15 esztendős sportolójának csapatba kerülése. Veres Laura a márciusi, kaposvári felnőtt országos bajnokságon megnyerte a 200 m gyorsúszást, a májusi, budapesti felnőtt Eb-n pedig tagja volt az ezüstérmes 4x200 m-es gyorsváltónak is. Tokióban kizárólag az utóbbi számban számít rá Sós kapitány, aki így fogalmazott a kerethirdetés kapcsán: „Az olimpiai szereplés érték, rang, ezért igyekeztem mindenkinek megadni a lehetőséget, aki a teljesítményével rászolgált erre.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.