UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-06-23 16:38

Kézi: Woth Viktória a német bajnoknál folytatja, de előbb felépülne sérüléséből

A német aranyérmes Borussia Dortmundba igazolt az elmúlt évadban a Boglári Akadémia-SZISE együttesében szereplő Woth Viktória. A 18 éves ifjúsági Európa-bajnok kézilabdázót a sérüléséről és céljairól is kérdeztük.

Bár végül kiesett, de remekül helytállt története első NB I-es évadában a NEKA fiataljaira épülő Boglári Akadémia-SZISE csapata. Szinte végig a garnitúra egyik meghatározó játékosa volt Woth Viktória, aki az utolsó előtti mérkőzésen szenvedett keresztszalagszakadást, így a záró fordulóban már nem segíthette az együttest. Nemrégiben azonban pozitív hír is érkezett a fiatal átlövő pályafutásával kapcsolatban: a német bajnok és Bajnokok Ligája-induló Borussia Dortmund bejelentette a szerződtetését. „Őszintén szólva itthonról nem volt sok megkeresésem, ezért hamar eldőlt, hogy külföldön folytatom – mondta az Utánpótlássport kérdésére az ifjúsági Európa-bajnok játékos. – Nagyon hálás vagyok a menedzseremnek, amiért létrejött ez a lehetőség. Egyébként is mindig szerettem volna kipróbálni magamat külföldön, a Bajnokok Ligája-szereplés természetesen plusz motivációt jelent, de azt is tudom, hogy először a német bajnokságban kell majd bizonyítanom. Nagyon izgatott vagyok, már számolom a napokat, mikor utazhatok.”

Woth Viktória (zöldben) a jól sikerült NB I-es szezon után a német bajnok Dortmundban folytatja Forrás: NEKA
Woth Viktória (zöldben) a jól sikerült NB I-es szezon után a német bajnok Dortmundban folytatja Forrás: NEKA
A bemutatkozására azonban még várni kell egy darabig. Az évad végi sérülés miatt ugyanis hosszú rehabilitáció vár Wothra, azt mondja, a jelenlegi tervek szerint jövő tavasszal léphet újra pályára. De természetesen már az őszi szezont is az új csapattal tölti, a célja a beilleszkedés és a német nyelv tökéletes elsajátítása lesz. Ami az előző, élvonalbeli évadot illeti, csalódott a kiesés miatt, azért pedig különösen, hogy a végén már nem harcolhatott együtt a többiekkel. „Nagyon hosszú szezon van mögöttünk, sokszor voltunk karanténban, de összességében szerintem jól szerepeltünk és csapatként működtünk. Maradt persze hiányérzet bennem a zárás miatt, de visszagondolva sokkal többet fejlődtem, mint ahogyan azt közben érzékeltem. Ezen a szinten még jobban koncentrálni kell arra, hogy milyen döntéseket hozunk. Biztos vagyok benne, hogy erre szükség lesz Németországban is.” Woth sérülése miatt természetesen lemarad a július közepén rendezendő, szlovéniai junior Európa-bajnokságról is, amelyre címvédőként utazik a magyar válogatott. De bízik benne, hogy társai a legutóbbi kontinenstornához hasonló eredménnyel térhetnek haza Celjéből. „Szerintem egy nagyon jó hajtós, küzdős korosztály a mienk, és úgy látom, mindenki nagyon jó formában is van. Szerintem, ha ugyanúgy ahogyan eddig, odafigyelve, egymásért küzdve játszanak a lányok, újra szép eredményt érhetnek el. De biztosan nem lesz egyszerű, mert mindenki a címvédőt akarja legyőzni.”

„Minden edzőnek ilyen játékost kívánok” A 18 éves Woth Viktóriáról a Boglári Akadémia-SZISE és a juniorválogatott vezetőedzőjét, ifj. Kiss Szilárdot is megkérdeztük, aki csak szuperlatívuszokban beszélt a teljesítményéről, hozzáállásáról: „Szorgalmas, céltudatos, fogékony, profi, hirtelen ezek a jelzők jutnak eszembe. Minden edzőnek ilyen játékost kívánok. Védekezésben szerintem a legjobbak egyike a korosztályában, és a támadójátékán is sokat csiszoltunk. Bízom benne, hogy nem töri meg a pályafutását ez a sérülés, és sikeresen be tud illeszkedni az új csapatába. Ő biztosan mindent el fog követni, hogy a lehető legjobb állapotban térjen vissza.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.