UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-06-24 16:45

Sportlövészet: Mészáros Eszter győzött az eszéki világkupaversenyen

A GEAC 18 éves kitűnősége, Mészáros Eszter magabiztosan nyerte meg a sportlövők eszéki világkupaversenyének légpuskás döntőjét.

Kiváló versenyzéssel nyerte meg a sportlövők eszéki világkupaversenyét a GEAC 18 éves kiválósága, Mészáros Eszter, aki hamarosan a tokiói olimpián is bizonyíthat.

Mészáros Eszter győzött az eszéki világkupaversenyen Forrás: ISSF
Mészáros Eszter győzött az eszéki világkupaversenyen Forrás: ISSF
A női légpuskaszámban induló fiatal az alapversenyből 628.3 körrel a hetedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, amelyben az első öt lövés után a hatodik, a tizedik lövés után pedig már holtversenyben a második-harmadik helyen állt. A magyar versenyző nagy csatát vívott a végül második szlovén Ziva Dvorsakkal (249.8), aztán a tizenhatodik lövés után vette át végleg a vezetést, melyet már nem engedett ki a kezéből. Mészáros eredménye 250.6 kör lett a döntőben. Nagyon szeretett volna már Eszter világkupát nyerni, és most sikerült is neki – mondta Szucsák László, Mészáros edzője. – Iszonyatosan meleg volt a csarnokban, a döntőben különösen. Ezzel együtt a kezdeti nehézségek után nagyon szépen lőtt a fináléban. Önbizalomnövelőnek jó ez az aranyérem, de messzemenő következtetéseket nem vonunk le belőle, mert nem mindenki volt itt a tokiói ellenfelek közül.” A versenyszámban a magyar utánpótláskorúak közül Dénes Eszter a kilencedik, Horváth Lea a huszonkettedik helyen végzett. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.