UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-06-26 13:58

Kajak-kenu: három magyar aranyéremmel indult a poznani U23-as és ifjúsági Eb „döntős szakasza”

A szombati, első döntős napon három aranyérmet is nyertek a magyar fiatalok K1 1000 méteren a lengyelországi utánpótlás kajak-kenu Eb-n. Az U23-asok között Rendessy Eszter, az ifjúságiak mezőnyében Kurucz Levente és Decsi Dorina győzött.

Bár döntőket nem rendeztek, már az első két nap is bizakodásra adott okot a lengyelországi Poznanban zajló U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon. Szinte minden számban volt magyar részvevője a finálénak, amelyek szombaton szép magyar sikereket hoztak. A kontinensviadal első aranyfutamában, ifjúsági K1 1000 méteren Kurucz Levente diadalmaskodott a második helyezett spanyol Granerit szűk egy másodperccel megelőzve. A nagykanizsaiak sportolója így aranyéremmel nyitotta a sűrű programját – a verseny során még 200 és 500 méteren is érdekelt egyesben.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter az U23-asok között nyert Poznanban Forrás: MKKSZ
Az ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter az U23-asok között nyert Poznanban Forrás: MKKSZ
Magyar győzelem született a számban az ifjúsági lányok között is, Kurucz klubtársa, Decsi Dorina még nagyobb különbséggel utasította maga mögé a második helyezett orosz Babasinszkaját. És hogy az U23-as korosztály se maradjon ki a sorból, az ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter is egészen az aranyéremig lapátolt. Méghozzá elképesztő fölénnyel: több mint négy másodperccel jobb volt, mint az ezüstérmes fehérorosz Neumiarzhytskaya. A délelőtti programot még egy bronzérem tette teljessé: az 1000 méteres ifjúsági kenupáros, Rumi Gergő és Molnár Csanád kettőse ugyan a győzelemtől messze volt, ám a dobogós helyezés sem volt veszélyben. Délután tartják az utolsó elődöntőket, vasárnap pedig még huszonhat döntő vár a versenyzőkre Poznanban. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.