UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-06-27 15:44

Kézi: nagyon simán legyőzte az oroszokat, így megnyerte a siófoki Négy Nemzet-tornát a junior leányválogatott

Három magabiztos győzelemmel lett első a Siófokon rendezett Négy Nemzet felkészülési tornán a junior leány kézilabda-válogatott, amely vasárnap az orosz együttest múlta felül a csapat.

Két magabiztos siker után, lényegében a tornagyőzelem kapujában várhatta az oroszok elleni 12 órakor kezdődő mérkőzést a junior leány kézilabda-válogatott a siófoki Négy Nemzet-tornán.

Százszázalékos mérleggel nyerte meg a Négy Nemzet-tornát a juniorválogatott Forrás: fradi.hu
Százszázalékos mérleggel nyerte meg a Négy Nemzet-tornát a juniorválogatott Forrás: fradi.hu
A két évvel ezelőtt ifjúsági Európa-bajnokságot nyert együttes teljesítményére ezúttal sem lehetett panasz, bő tíz percnyi játék után időkérésre kényszerítette a Németh Kata kapujába nehezen utat találó oroszokat. Ám az előny tovább nőtt, ötről tízgólosra is duzzadt, a félidőre végül hét maradt közte (21-14). A fordulás után már kiegyenlítettebb játékot láthatott az id. Kiss Szilárd Sportcsarnok közönsége, időnként becsúsztak a felkészülés ezen szakaszában még a „normálisnak” számító hibák. A végére azonban újra kialakult az első harminc percben rekordnak számító tízgólos különbség, végül 37–29-re nyert a válogatott. A találkozó után így értékelt az Utánpótlássportnak ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző: „Az első meccs első szakasza betudható volt annak, hogy régen játszottunk együtt, de aztán volt egy periódus, amely nagyon jó volt. A második mérkőzésen végig jól pörögtünk, a main nagyon hullámzóak voltunk, de itt igazából már az idővel is játszottunk. Összességében úgy gondolom, hogy a torna a céljának tökéletesen megfelelt.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.