UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-06-27 19:17

Vízilabda: a görögök legyőzésével kezdte az U15-ös leányválogatott a szentesi Eb-t

A görögök 10–6-os legyőzésével kezdte a magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott a korosztály szentesi Európa-bajnokságát.

Remek rajtot vett a magyar U15-ös leány vízilabda-válogatott a korosztály szentesi Európa-bajnokságának nyitó napján. A Biros Péter, Sike József, Zantleitner Krisztina, Soós Ildikó összetételű szakmai stáb által irányított gárda vasárnap késő délután a görögök ellen ugrott vízbe a B jelű csoportban. Bár előzetesen az erőviszonyokról keveset lehetett tudni, korán körvonalazódni kezdett, hogy a magyar lányokkal a torna legjobb együttesei között érdemes számolni.

Az U15-ös leányválogatott győzelemmel kezdte az Eb-t Forrás: MVLSZ
Az U15-ös leányválogatott győzelemmel kezdte az Eb-t Forrás: MVLSZ
Nem kellett sokat várni a gólra. Tiba Panna az első percben vezetéshez juttatta a hazai csapatot, és bár erre még görögök hamar válaszoltak, a folytatásban két Lendvay Zoé-gól között egy újabb Tiba-, végül egy Kardos Dominika-találat is érkezett az első negyedben (4–1). A második felvonás elején Varró Eszter is meglőtte első Eb-gólját, majd a görögök is szereztek egyet, amelyre Hajdú Kata reagált pillanatok alatt (7–2). Aztán a negyed végéig már nem talált be többször a magyar csapat, de az ellenfél sem tudott túljárni Torma Luca eszén. A második félidőre összekapták magukat a görögök, és Karampecu vezetésével megkezdték a felzárkózást. A négy görög gól között Zantleitner Helga emberelőnyös találata tudta megakasztani a görög lendületet egy kis időre, közben Tiba ötméterest rontott, de végül Varró visszaállította a háromgólos különbséget (9–6), amely a görög időkérés után is megmaradt Torma remek védésének köszönhetően.
Végig vezetve nyert a magyar csapat a görögök ellen Forrás: MVLSZ
Végig vezetve nyert a magyar csapat a görögök ellen Forrás: MVLSZ
A záró játékrészben fontos volt, melyik csapat szerzi az első gólt. Három perc után Zantleitner szerezte a magyaroknak, így egyre közelebb került a sikerhez a piros-fehér-zöld együttes. A vége nem is lett izgalmas. Sike József kicsivel több mint egy perccel a vége előtti időkérésének inkább már csak taktikai jelentősége volt. A negyedik negyedben a nagy küzdelem jellemezte a játékot, a magyarok végül 10–6-ra, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A B jelű csoport korábbi mérkőzésén az oroszok 24–9-re nyertek a horvátok ellen, míg az A jelű csoportban az olaszok 11–7-re győzték le az izraelieket, a hollandok pedig 9–6-ra a szerbeket. A magyar csapat a következő csoportmeccsét kedden 18 órától játssza a horvátokkal.

LEÁNY U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZENTES B csoport Magyarország–Görögország 10–6 (5–1, 2–1, 2–4, 1-0) Gólszerzők: Tiba, Lendvay, Varró, Zantleitner 2-2, Hajdú, Kardos D. A magyar válogatott kerete Kapusok: Torma Luca (Győr) Varga Nóra (Szentes) Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca (BVSC) Gulyás-Oldal Emma (FTC) Hajdú Kata (UVSE) Horváth Zsófia Szentes Kardos Dominika (Dunaújváros) Kardos Laura (Dunaújváros) Kiss Patrícia (BVSC) Lendvai Natasa (KSI) Lendvay Zoé (UVSE) Sóti Lili (Tatabánya) Tiba Panna (UVSE) Varró Eszter OSC Zantleitner Helga (Tatabánya) Szakmai stáb: Biros Péter szövetségi kapitány dr. Sike József vezetőedző Zantleitner Krisztina edző Soós Ildikó edző Csicsáky Vince videós

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.