UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-06-28 17:41

Torna: Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben

A Postás SE 2006-ban született tornászlánya a belgiumi csapatverseny juniorjai között két szerfináléba is bejutott, végül gerendán szerzett ezüstérmet.

Szombaton és vasárnap a belgiumi Gentben zárták az első félévet a női tornászok. A FIT Challenge elnevezésű csapatviadalon a magyar válogatottban Bácskay Csenge, Szujó Hanna, Peresztegi Nóra, Schermann Bianka, Székely Zója és Szmirnov Anna kapott lehetőséget, közülük a 2006-os születésű Peresztegi Nóra a junioroknál szerepelt.

Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben Forrás: matsz.hu
Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben Forrás: matsz.hu
Bár a hazai kánikulából elutazó együttesre igen hűvös idő várt Belgiumban, a Postás SE ígérete nem fagyott le a szerekhez lépve, és remekül tornázott a népes, nívós mezőnyben: két döntőbe is bejutott. A gerenda fináléjában végül 13.025 ponttal ezüstérmet szerzett, míg felemáskorláton 11.275 ponttal az előkelő ötödik helyen zárt. „A nap egyértelműen Peresztegi Nóráé volt, aki minden szempontból meglepetést okozott a junioroknál, felemáskorláton és gerendán is sikeres gyakorlatot mutatott be – nyilatkozta elismerően Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a matsz.hu-nak. – És a gerendán elért 13.025-ös pontszám bármilyen komoly versenyen megállja a helyét, úgyhogy kijelenthetjük, számolni kell Nórival, és van egy gerendaspecialistája is a csapatnak. Hangsúlyozom, nagy meglepetést okozott, nagy öröm ez is. Nóri idén még junior, a Gymnasiadéra készül, de 2022-től már a felnőttkorosztályt erősíti.” A magyar csapat kilencedik helyen zárt a versenyen, a felnőttek között az ugrás fináléjában Bácskay Csenge győzött, Szujó Hanna a második lett. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.